Zelfbewustzijn is aan het uitsterven en vormt een grote bedreiging voor onze toekomst. Vandaar dat wij deze prachtige film weer eens van zolder halen om het nieuwe jaar met verhoogd bewustzijn te beginnen.

 

 The Green Beautiful is een Franse comedy uit 1996, onder regie, schrijfster en hoofdrolspeelster Coline Serreau.

 De vergadering over de verworpen planeet

 Als onderdeel van een coalitie buitenaardse intelligentie die spiritueel verder ontwikkeld en meer in balans is, besluit Mila in een vergadering over de planeten om na 200 jaar als afgezant naar de aarde te gaan. Ze krijgt als opdracht om de zelfreflectie van de mens en harmonie met de natuur te controleren. Mila's verwantschap met de aarde is ontstaan toen haar vader op z'n sterfbed opbiechtte dat hij haar stiekem heeft teruggebracht naar zijn thuisplaneet toen haar aardse moeder tijdens de bevalling overleden was.

Mila is 150 jaar oud en heeft vijf kinderen. Mila's bondgenoten hebben in haar hersenen twee telepathische programma's geplaatst voor de herstructurering van de destructieve mens. De eerste is een tamelijk mild programma ontworpen om de mens te inspireren en hun denken te heroverwegen. Het tweede programma is veel sterker en ontworpen om het huidige bewustzijn van de mensen te ontkoppelen om ze diep bewust van zichzelf te maken.

Mila landt in Parijs en wordt geconfronteerd met een primitief economisch systeem. Ze valt van de ene verbazing in de andere en past het milde programma toe, zodat de mensen hun denken gaan heroverwegen. Omdat Mila geen eten en drinken kan verdragen, krijgt ze een programma toegestuurd om zich zonder gevolgen energetisch op te laden via pasgeboren baby's. Omdat haar energie snel daalt bezoekt Mila een ziekenhuis waar ze zich kan opladen. Tijdens het opladen valt Mila met de baby in haar armen in slaap en wordt ze bij haar ontwaken ontdekt door de hoofdzuster en arts, die haar vervolgens tot verantwoording roepen. Wanneer ze ziet dat het de arts aan zelfbewustzijn ontbreekt in zijn kijk op de benarde situatie van het kind, besluit ze om het sterke herstructurering programma in de arts te plaatsen om hem diep bewust van zichzelf te maken.

Zelfbewustzijn, de ontkoppeling van onze conditioneringen 

We leven in een maatschappij waar projecties van ideeën en denkbeelden de overhand nemen. De manier waarop wij onze identiteit verwerven vervreemd ons van onszelf. We hebben een wereld geaccepteerd van geweld, oorlogen, godsdienstige verdeeldheid, een wereld zonder mededogen, zonder aandacht voor elkaar. Met andere woorden, we hebben we ons zo laten conditioneren. Dit conditionerings -programma's wilt ons overtuigen dat wij geen zielebewustzijn hebben en geen onderscheid meer kunnen maken tussen ideeën,denkbeelden en de getuige -stand van onze geest. Het collectief hypnose programma verlamd ons zo erg dat we met moeite enige vorm van protest kunnen bieden tegen het primitieve systeem van ons huidige bestaan.

 Het bewijs van ons primitieve systeem is dat Nikola Tesla in 1886 de thermo-magneet motor heeft uitgevonden. Deze motor creëert oneindig vrije energie. Royal Raymond Rife heeft in 1931 een universele frequentie generator ontwikkelt om onder andere plaatselijk kanker te genezen. Sinds 1910 wordt wereldwijd geld ingezameld tegen de bestrijding van kanker(geschat 4 biljoen dollar, waar anno 2013 10 miljoen onderzoekers aan meewerken en ongeveer 12,7 miljoen mensen jaarlijks aan overlijden). En we hebben meer psychische ziektes dan ooit te voren.

 De voedsel-,alcohol-, tabaks-, farmaceutische-, chemische industrieën willen een ongezonde samenleving creëren die met gemak te sturen en te controleren valt,  zodat ze hun producten aan ons kunnen blijven erkopen.

la belle verte bovendien foto 2

 

Een bijzondere waarneming teweeg brengen in de mensen

Zonder 'weten' kan er geen verandering intreden. Geconditioneerde logica van vandaag de dag is een aangeleerde gewoonte wat we onszelf moeten afleren. De boodschap van the Green Beautiful is;  als je de planeet wilt helpen, zorg er dan voor dat je getuige wordt van je eigen geconditioneerde ideeën en denkbeelden. Deze getuige-stand maakt de illusie grijpbaar en dan loopt de waarheid in zijn blote kont.

Doordat Mila de mensen ontkoppelt met diep zelfbewustzijn worden ze zich bewust van de levende werkelijkheid.

De empathie die Mila bij deze mensen losmaakt is een verademing om naar te kijken. Daarnaast geeft de humor in deze voorlichtingsfilm een versterking in de boodschap.

The green beautiful is een van de lievelingsfilm van 'Bovendien' redacteur Nexus. En dat is terecht, want deze film is uniek in zijn soort en geeft ons een verhelderende en beschamende kijk op onze samenleving.

Ontkoppel jezelf van aangeleerde geconditioneerde werkelijkheden en laat je inspireren door de Green Beautiful

green beautiful

Click op de afbeelding voor de hele film met engelse ondertiteling!

Tenslotte, laat dit artikel als een richtingwijzer fungeren, maar hou je er niet aan vast. leef zélf, en wees je eigen meester. Het geheim van de geest is verborgen in de mens zelf.

Bronnen: The Green Beautiful, Coline Serreau ( 1996 )