genezenAls ik deze titel van vandaag in het licht houd van wat Jezus steeds weer over de consequenties van vechten zegt, dan zou Obama zich beter nog eens tien keer achter de oren krabben vooraleer de beslissing te nemen om militair in te grijpen. Want mocht dat gebeuren dan steekt hij zijn hoofd met zekerheid in een wespennest.

In mijn reactie op de vraag van Nexus onder mijn vorige bijdrage staat een citaat van Jezus: "Als ik naar de energie van het jaar 2013 kijk dan zie ik donkere wolken opdoemen. Donkere wolken die zich speciaal om die wezens vormen die bereid zijn te vechten. Het gaat hier om mensen die in deze 'vechtenergie' zijn blijven steken. Dit betekent dat ze eenvoudigweg met hun energie geconfronteerd zullen worden".

Ik interpreteer dit als een waarschuwing dat geweld steeds nieuw geweld oproept en dat dit als een boemerang zolang terugkomt tot de les wordt begrepen en de weg naar vrede wordt ingeslagen.

De oude waarheid "Si vis pacem para bellum" (Wil je vrede bereid je dan op oorlog voor) is zeker een van de zienswijzen die nu zodanig uit elkaar zal spatten, dat niemand er nog in kan en zal geloven. In feite wordt dit concept al heel lang door de realiteit ontkracht, helaas zonder dat het collectief bewustzijn er de nodige consequenties uit trekt.

Kijken we naar de conflicten na de tweede wereldoorlog in Korea, Vietnam, Irak en Libië, om er maar enkele te noemen, dan zijn de resultaten van westers ingrijpen werkelijk niet om over naar huis te schrijven, het onlangs gewelddadig ingrijpen van het leger in Egypte inbegrepen.

Alles heeft alleen nog maar meer ellende veroorzaakt, zeker voor de mensen ter plaatse maar ook voor de interventielegers. Ik herinner me nog levendig de koude oorlog die ons op het randje van een derde wereldoorlog bracht en een wereldwijde catastrofe zou hebben veroorzaakt met niet te overziene gevolgen. Gelukkig is ons dat bespaard gebleven. Zonder ingrijpen van buiten is het gevaar vanzelf geweken dat velen toen door het simpele bestaan van de Sovjet Unie als een constante bedreiging ervoeren.

De kolos is vanzelf geïmplodeerd. Vanzelf, nou, ik denk dat er van boven ondanks de vrije wil van mensen toch enige regie werd gevoerd.

Zo zat ik eens in Londen met vrienden naar het journaal op TV te kijken, toen er een reportage verscheen over een missie van mensen uit de Sovjet Unie in Engeland. Het was, als ik me goed herinner een economische missie, die werd geleid door een zekere Gorbatsjov, die toen in het Westen nog volstrekt onbekend was. Toen ik deze man op het scherm zag verschijnen herkende ik hem meteen als iemand die mij vertrouwd was uit andere levens en zei tegen mijn vrienden: "Als deze man ooit de macht in Rusland krijgt, dan gaat daar alles veranderen". En dat is precies wat er nadien gebeurde.

Ik denk dat de regie daarboven iemand gestuurd had om die klus te klaren. Dus problemen kunnen ook anders worden opgelost. Maar de mensen hebben geen geduld en nog minder oor voor de steeds wederkerende oproep van Jezus en andere Lichtwezens om alles te accepteren wat er plaats vindt en om naar vredige oplossingen te zoeken voor alle conflicten. In plaats van te wachten tot de gevoelens innerlijk verwerkt zijn die veroorzaakt worden door de gebeurtenissen om ons heen, beginnen velen inderdaad meteen wild om zich heen te slaan.

Als ik me het verloop van de tweede wereldoorlog voorstel alsof de legers van de geallieerden niet getracht hadden de Duitse opmars te stoppen, hoe zou het conflict dan mogelijk zijn verlopen?

Toen Hitler Polen aanviel, verklaarden Frankrijk en Engeland Duitsland de oorlog. Het antwoord van Duitsland was een inval in Frankrijk, ook via België en de bezetting van Nederland als voorbereiding om met Engeland af te rekenen.

Als ik me voorstel, dat Frankrijk en Engeland de oorlog aan Duitsland niet hadden verklaard, wat had er dan kunnen gebeuren? We weten het niet. Misschien was Nederland dan door de Duitsers niet bezet en had Hitler zich beperkt tot Polen en Oostenrijk. Mogelijk had hij toen niet meer gewaagd, maar de snelle overwinningen in het westen hebben hem zeker in een soort van overwinningsroes gebracht, die toen niet meer te stoppen bleek. Misschien had de regie van boven dan ook iemand gestuurd om dat probleem intern op te lossen. Als dank voor de beslissing om niet gewelddadig in te grijpen?

Is de oplossing van von Stauffenberg en zijn vrienden ook mislukt omdat die van gewelddadige aard was? Hoe dan ook was er intern een groeiende macht om Hitler aan de kant te zetten. Het blijft natuurlijk een gissing. Maar de uitnodiging van de geestelijke wereld om ons niet door het verstand, maar door onze ziel te laten leiden en daarbij op God te vertrouwen geeft ons al een idee dat alles ook heel anders had kunnen verlopen.

Ik wil daarbij niet zeggen dat de tweede wereldoorlog echt te vermijden was geweest. Enerzijds was het conflict alleszins een uitdrukking van de energieën die toendertijd het collectieve bewustzijn bepaalden en anderzijds had de mensheid kennelijk de consequenties van het leven via het dualistisch bewustzijn nog niet voldoende ervaren om het los te kunnen laten. Het was wellicht nog even nodig. Maar nu zeker niet meer, ofschoon ik erken dat we ons nog in een overgangsperiode bevinden.

De reden waarom ik überhaupt dit artikel schrijf? Het is eenvoudigweg bedoeld als een oproep om de uitnodiging van Jezus om niet te vechten nu eindelijk gehoor te geven. Natuurlijk kunnen we daarmee niet de wereldleiders, het leger in Egypte en de Moslimbroeders aldaar noch de FARC in Colombia van gedachten doen veranderen.

Wat we wel kunnen is individueel ophouden te vechten in ons gezin, in onze woon- en werkomgeving en zo verder. Dit door alles te accepteren wat er gebeurt, het ego de mond te snoeren door de leiding van ons leven aan onze ziel over te laten en daarbij ons lot vol vertrouwen in Gods handen te leggen.

http://www.elias-medium.info

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.