Dankzij de informatie van o.a. Boublog worden mensen in Nederland beter op de hoogte gehouden van de situatie in Syrië  dan wanneer je alleen het 'gewone' nieuws volgt. Mensen die het gewone nieuws maken zijn afhankelijk van organisaties, overheden en andere belanghebbenden, mensen die een eigen blog bijhouden hebben totaal geen belang in de vorm van geld of macht, hun belang ligt in het verkondigen van de waarheid en niets dan de waarheid. Boublog is zo'n blog en wij van bovendien zijn blij stukken van Boublog aan te mogen reiken aan onze lezers.

Bashar Ja’afari: Syrië is geen Libië, geen Irak

Bashar Ja’afari is de Syrische ambassadeur in de Verenigde Naties. De manier waarop Syrië wordt aangevallen door gewapende en gewelddadige opstandelingen lijkt sprekend op de manier waarop Libië werd verwoest. In de Verenigde Naties wordt met Syrië een zelfde spel gespeeld als vorig jaar met Libië. Het bloedvergieten in Syrië gaat gepaard met een oproep tot “humanitair” ingrijpen, maar tot op heden is het niet gelukt om de Veiligheidsraad over te halen tot een “No Fly Zone” met bijbehorende bombardementen door de NATO. Met de verwoesting van Libië nog vers in het geheugen, weigeren Rusland en China dit spel mee te spelen.
Lees verder »

AVAAZ brengt een hoop ellende naar Syrië

Door de NOS worden we dagelijks voorzien van propaganda tegen het bewind van president Assad van Syrië. Vorig jaar rond deze tijd begon dezelfde propaganda tegen de Libische leider Gaddafi. We weten hoe dat afliep, er kwam een VN-resolutie, zogenaamd om de bevolking te beschermen tegen een moorddadig wrede dictator, er kwam een No Fly Zone en daarna kon de NATO ongestraft het hele land bombarderen. Lezers van BOUblog zijn op de hoogte van de ware gang van zaken, maar de internationale pressiegroep AVAAZ laat zich alwéér misbruiken, nu voor een zelfde scenario in Syrië.
Lees verder »

Syrië, propaganda en schending van mensenrechten

Terwijl Syrië op de rand van een burgeroorlog staat, neemt de propaganda tegen president Assad weer dezelfde misselijk makende vormen aan als vorig jaar in Libië tegen Gaddafi, of zelfs zoals jaren geleden tegen Saddam Hussein! In deze propaganda doen kinderen het altijd goed. Levende kinderen (kleuters nog!) worden geschminkt in de kleuren van de oppositie, maar gewonde kinderen doen het nog beter, al doen dode kinderen het het best. Dode couveuse-baby’s zijn weer eens het ultieme wapen in deze propaganda-strijd! Déja vu!!!
Lees verder »

Iran en Saoedi-Arabië: meten met twee maten

Wie herinnert zich nog de schrijver Salman Rushdie uit Iran, die van Ayatollah Khomeini een Fatwa kreeg? Op grond van zijn boek uit 1988: The Satanic Verses meenden fanatieke Moslims dat hij de doodstraf verdiende, want Rushdie had de profeet Mohammed beledigd. Het “vrije Westen” stond op de achterste poten om Rushdie te beschermen tegen deze achterlijke intolerantie! De dichter Hamza Kashgari overkomt nu hetzelfde: hij heeft op Twitter de Profeet beledigd en daarop staat de doodstraf. Het wordt tijd om weer op de achterste poten te gaan staan, maar tot op heden zwijgen de Westerse media. Kashgari komt dan ook niet uit Iran, maar uit Saoedi-Arabië.
Lees verder »

Bron: www.boublog.nl