Dat Benjamin Netanyahu het niet zo nauw neemt met de waarheid is een gegeven. Toen hij vorige week met zijn zogenaamde bewijs kwam dat Iran nog steeds bezig is met de bouw van nucleaire wapens kon je eigenlijk de klok er al op gelijk zetten dat ze weer eens een illegale beschieting zouden gaan uitvoeren. En jawel hoor, Trump had zijn woorden nog niet uitgesproken of Israël startte de zoveelste illegale aanval op Syrië, wederom met de redenatie dat Israël altijd en overal het recht heeft landen aan te vallen die op de een of andere onbewezen manier steun zouden bieden aan vijanden van het zionistische regime.

 

Israel vertelde ons dat ze waren aangevallen maar zelfs Israëlische nieuwskanalen bestrijden dit. Er waren geen raketannavallen vanuit Syrië door Iraanse soldaten, sterker nog, er zijn geen Iraanse soldaten in Syrië, wel instructeurs en militaire waarnemers. De zoveelste smoes van Netanyahu om zichzelf te mogen beschermen door anderen aan te vallen! Al 60 jaar dezelfde smoes maar die tijden zijn vanaf nu voorbij!

Veel mensen vroegen zich af waarom Syrië en Rusland geen actie ondernamen tegen Israël. Wel nu, dat deden ze wel en met succes! Het Syrische leger beantwoordde de raketaanval van Israël met maar liefst 50 raketten. Deze raketten hebben behoorlijk wat schade opgeleverd aan Israëlische kant, veel apparatuur en militaire bases zijn geraakt. Israel zal dit nooit toegeven omdat ze zelfs hun eigen volk voor het spreekwoordelijke lapje houden door te stellen dat de Iron Dome alle raketten, waar dan ook vandaan, kan onderscheppen. Niets blijkt minder waar, zelfs van de zelf gefabriceerde raketjes van Hamas blijken ze maar 5% uit de lucht te kunnen halen. Het is simpel de kwaliteit van de raketten van Hamas die ervoor zorgen dat er niet meer slachtoffers zijn gevallen de afgelopen jaren, dat heeft alles te maken met het bereik van die dingen.

Hoe dan ook. Israël heeft afgelopen week een flink pak voor de broek gekregen voor het eerst sinds 1974. Omdat ze dachten dat ze ongenaakbaar waren kwam deze aanval ook als een verrassing. Nu blijkt dat de Iron Dome helemaal niet zo goed is als gesteld door mannetje Netanyahu heeft Israël er een probleem bij. De insteek van de oorlogen in het Midden Oosten is altijd dezelfde, opkomende militaire machten in het Midden oosten van meet af aan bombarderen met als enige doel, Israël sterk houden. Dat is vanaf 19974 altijd zo geweest maar nu zal de familie Rothschild/Israël toch echt iets anders moeten verzinnen. De strijd in Syrië zal ergens tot een einde komen en de volgende stap is feitelijk al aangekondigd door meerder partijen die zich nu aan de zijde van Rusland en Syrië scharen. Het terug nemen van de Golanvlakte die in 1967 door Israël is geannexeerd.

Vandaar dus de paniek en de vele belachelijke optredens van Netanyahu de afgelopen tijd. Hij weet dat het laatste uur voor Israël in de huidige vorm heeft geslagen en probeert namens de Rothschilds zoveel mogelijk landen in deze komende oorlog te betrekken. Het probleem echter is dat Syrië alle recht heeft om het eerder afgenomen land terug te veroveren, dat is vast gelegd in internationale wetten. Er is geen land ter wereld dat mag ingrijpen als Syrië, de aanval opent om de sinds 1967 gestolen landstukken terug te nemen. Doet iemand dit wel, dan zal dit onherroepelijk uitlopen op een wereldwijde politieke rel.

Zowel Syrië alsook Iran zijn niet meer de kleine landjes die je zomaar overhoop kunt lopen of schieten. Samen met Hezbollah, dat jaren geleden feitelijk al een kleine oorlog won van Israël door zich niet uit het veld te laten slaan, zijn deze landen nu machtiger dan ooit. Aanvallen met raketten hebben vandaag de dag bijna geen zin meer want de afweersystemen die Rusland leverde aan deze landen, zelfs systemen die al ouder zijn dan 50 jaar, werken prima tegen de huidige bedreigingen van Israël. Mocht er toch nog versterking nodig zijn dan levert Rusland heel rap de S300 afweersystemen als aanvulling op de bescherming. Let ook op dat Rusland hoofdzakelijk defensieve systemen verkoopt terwijl andere landen veelal offensieve systemen verkopen.

Nu duidelijk is dat Israël helemaal niet goed beschermd wordt door de Iron Dome gatenkaas zal Netanyahu uit een ander vaatje moeten gaan tappen. Ofwel hij gaat frontaal in de aanval ( dat zal hij wellicht proberen bij genoeg steun van Saoedi Arabië en het Westen)  of hij moet echt aan de praattafel. Dat zie ik vooralsnog niet gebeuren.

De kaarten zijn nu dus anders geschud, de Israëlische dominantie is voorbij! Rothschilds, het spel is over!