Lizzie Phelan (geboren Lizzie Cocker) is een Engelse journaliste die free lance werkt voor Russia Today en Press TV. Zij werd bekend haar eerlijke verslaggeving vanuit Libië, toen dat land werd aangevallen de CIA-Al Qaida rebellen, gebombardeerd de NATO en veroverd de corporaties van het “vrije Westen”. Vrijwel alle westerse media noemden dit gewelddadige ingrijpen in een souverein land een humanitaire missie, maar Lizzie Phelan zei dat Muammar Gaddafi werd gesteund vrijwel de hele bevolking en dat hij de waarheid sprak over de buitenlandse inmenging en Al Qaida.

 

Onlangs bevond Lizzie zich in Syrië en weer is ze van mening dat de verklaring van de president van Syrië veel dichter bij de waarheid ligt dan wat de westerse media beweren.

Lizzie is niet alleen mooi, maar ook bijzonder moedig en eerlijk! Op 21 juni 2011 zei ze op Press TV dat de westerse berichtgeving over Libië niet klopte met de feiten: Libyan majority in support of Gaddafi. Lizzie was zelf in Libië toen de NATO in augustus 2011 een woonhuis in Zlitan bombardeerde. Daarbij kwamen ook kinderen om het leven. De NATO aanvaardde geen enkele verantwoordelijkheid voor dit “humanitaire bombardement”.

Lizzie Phelan witnesses effects of NATO’s “humanitarian intervention” in Zlitan

 

 
 

Lizzie was een van degenen die zich bevonden in het Rixos hotel toen Tripoli werd veroverd door de Al Qaida rebellen. Haar website was weg, haar YouTube account eveneens, Lizzie Phelan leek van de aardbodem verdwenen! Samen met andere onafhankelijke journalisten, waaronder Mahdi Nazemroaya, wist ze te ontkomen uit Tripoli. Haar getuigenis over wat zich in Libië heeft afgespeeld, is indrukwekkend!

Libya and Imperialism. Klik op de rode balk zodra de video begint!

 

 
 

Lizzie werkt ook voor

. De haat tegen de NATO-NTC is groot en het verzet groeit. Laten we dus even luisteren naar wat zij zegt over de toestand in Syrië.

Syria Latest 2012 – British Journalist Visits Syria and Speaks about the truth.

 

 

Lizzie Phelan: ‘west tries to create chaos in Syria’

 

Lizzie Phelan; ‘Arab League report on Syria flawed’

 

 
 

Lizzie Phelan:objectivity of reports about Syria is being questioned

 

Indepth update (30/01/2012) on Syria from Lizzie Phelan

 

Langzaam maar zeker kan ook de MSM niet langer om Lizzie heen. Gisteren werd ze middels Skype geïnterviewd door de journalist Robert Mackey van de New York Times! Helaas is Skype niet erg scherp, maar op de website van Lizzie staat een duidelijke verklaring! Dit “kritische” interview ging over haar afwijkende verslaggeving van de toestand in Libië en Syrië, maar vooral over de vraag hoe een onafhankelijke journaliste het in haar hoofd haalt om te werken voor Press TV uit Iran en Russia Today uit Rusland. Deze kanalen hebben immers een politieke agenda! Lizzie legt dan even haarscherp uit hoe het is gesteld met de politieke agenda van de westerse media. Zij geeft de voorkeur aan de waarheid en ze mag die spreken van Press TV en RT.

Lizzie Phelan Interview in NY times duurt 35 minuten.

 

 

 

Bron: Boublog