In een openbarend exclusief interview met Sputnik gaat senator Richard Black de geijkte mainstream mening van onze westerse gecontroleerde nieuwskanalen te lijf. Als je wilt weten wat er daadwerkelijk in Syrië aan de hand is moet je zelf naar Syrië gaan en een gesprek hebben met de leider van dat land, Bashar Al- Assad. Die gedachte had de republikeinse senator van de staat Virginia toen hij twijfelde over de lezing van de gangbare nieuwskanalen. Maar doen en zeggen zijn twee verschillende dingen. Richard Black voegde de daad toe aan het woord en vertrok richting Syrië voor een gesprek over de situatie in Syrië.

Het gesprek met Bashar Al-Assad;

Sputnik

Meneer Black, u heeft een gesprek gehad met president Assad. Wat is u algemene mening over de man en hoe nauwkeurig wordt hij weergegeven door de westerse media?

Black

Dit was de tweede keer dat ik met president Assad gesproken heb. Wij hadden een gesprek van 45 minuten overeen gekomen maar hebben uiteindelijk ruim 3 uur met elkaar gesproken. De vorige keer was Assad optimistisch en vastberaden, deze keer leek het wel alsof hij blij was. Ik denk dat Assad ook weet dat als het westen zich nu verder buiten deze oorlog houdt de strijd feitelijk al gestreden is. Over hoe hij wordt weergegeven door de westerse media. Mensen in Syrië weten dat hij een ingetogen, misschien wel verlegen man is die vooral behoorlijk intelligent is en erg toegewijd is aan zijn volk. Net als wijlen Ghadaffi pakt Assad zelf zijn auto en rijdt ook zelf, zonder bodyguards naar bijvoorbeeld een christelijke of moslim dienst. Mensen houden van hem om zijn eenvoud. Er is nooit één aanslag geweest op zijn leven. Als mensen hem weg willen hebben zou slechts een bezoek van enkele soldaten met een onderbouwing van het volk, voldoende zijn om hem te laten aftreden. Hij zou dat accepteren want het is de wil van het volk!

Tijdens zijn reis door Syrië heeft Black gesproken met boeren en schaapsherders over Assad. De mensen houden van hun president, zoveel dat Black zo’n toewijding van het volk naar hun president nog nooit eerder gezien heeft, waar dan ook ter wereld.

Sputnik

Welke onderwerpen heeft U met Assad besproken? Gaat U vergaarde informatie doorspelen naar Amerikaanse beleidsmakers?

Black

Beleidsmakers? Die luisteren naar de Deepstate en naar de veiligheidsdiensten, deze hebben ten doel het Amerikaanse volk te misleiden met een propagandaverhaal. Ik besprak ook het aanstaande gevecht om Idlib. Je weet dat het Syrische leger vrijwel heel Syrië weer onder controle heeft en bevrijdt van de jihadisten. In Idlib leven de mensen onder een schrikbewind van één ven de ergste jihadisten, Abjullani. Hij was een machtig man van Daesh ofwel ISIS ( Israelische Security and Intelligence service ). Hij is de grootste leider van El Qaida in Syrië.

Als de VS zich mengen in de strijd om Idlib zullen ze zij aan zij vechten met El Qaida, dezelfde groep die de VS verantwoordelijk houden voor de aanslagen op de Twin Towers, 911. Dus ja, wij hebben over Idlib gesproken en de uitdrukkelijke wens van Assad om Idlib te bevrijden met zo min mogelijk bloedverlies. Dit is altijd het beleid geweest van Assad en vrienden. Dit in tegenstelling tot wat wij, de Amerikaanse coalitie, gedaan hebben in Mosul en Raqqa, gewoon de hele stad tapijt bombarderen zonder rekening te houden met burgers. Ook hebben wij gesproken over de sancties van de VS waardoor mensen in nood geen toegang hebben tot medicijnen, dekens en andere noodzakelijkheden. Als deze sancties er niet zouden zijn konden veel meer mensen terug keren naar Syrische steden om hun leven weer op te pakken en het land op te bouwen. Assad wil graag dat alle Syriërs naar huis terug keren, de kracht van het Syrische volk zit hem namelijk in de eenheid!

Sputnik

En de chemische wapens, hebben jullie dat ook besproken. De westerse media vertellen namelijk overal dat Assad waarschijnlijk chemische wapens zal gaan inzetten.

Black

Ik heb de Syrische oorlog 7 jaar lang bestudeerd. Daar begon ik mee omdat ik de oorlog tegen Libië aan het onderzoeken was. Waarom zijn wij             ( de VS ) Libië binnen gevallen? Ze bedreigden ons niet, ze hebben nooit iemand anders aangevallen. De buitgemaakte Libische wapens werden naar Turkije verscheept om daar ingezet te worden tijdens een invasie van Syrië. De gasaanvallen heb ik stuk voor stuk bestudeerd, met uitzondering van de aanval in Douma werden al deze aanvallen uitgevoerd door terroristen in samenwerking met buitenlandse inlichtingendiensten of Turkije. De situatie in Douma was een hele vreemde.

De Britse inlichtingendiensten begonnen weken van tevoren met waarschuwingen dat er een gasaanval zou gaan plaatsvinden in Douma, uitgevoerd door het Syrische leger. De Syrische en Russische inlichtingendiensten wisten dit ook en lieten de elitetroepen van het Syrische leger, de bekende Tijger eenheden, een verassingsaanval uitvoeren waarbij ze het laboratorium van de terroristen buitmaakten. De terroristen gaven zich over en als laatste strohalm voerden ze toch de zogenaamde chemische aanval uit. Deze heeft echter nooit plaats gevonden. Er was geen aanval, er was geen gas, er waren enkel leden van de Witte Helmen in een ruimte die riepen dat er een chemische aanval had plaats gevonden en begonnen de kinderen met water te besproeien. Dit weet ik zeker omdat een Amerikaanse collega van One News in de buurt was en met een taxi naar Douma ging om de plek van de aanval te inspecteren. Hij interviewde talloze mensen maar niemand wist iets van een aanval en op de plek waar het gebeurt zou moeten zijn ging het gewone leven door. Ook nu zijn de media in alle staten en roepen ze dat er een aanval gaat plaatsvinden, een teken dat een mogelijke valse vlag aanslag weer in de maak is. Er is ook geen enkele westerse journalist die zich afvraagt waarom Assad deze zogenaamde chemische aanvallen alleen zou uitvoeren op gewone burgers en niet op terroristen? Je kunt die vraag ook niet beantwoorden omdat de aanvallen duidelijk niet door Syrië werden en worden uitgevoerd.

Het probleem is dat je als journalist alleen werk krijgt als je de juiste vragen stelt, dat zijn dus geen  kritische vragen.  Ik vrees dat er een chemische aanval zal plaatsvinden. Het is niet voor niets dat de Engelsen, de fransen en de Amerikanen waarschuwen dat ze zullen ingrijpen als er zo’n aanval uitgevoerd wordt, maakt niet uit door wie. Heel misschien gaan wij een ander scenario zien omdat de Russen nu al weken informatie over aanstaande aanslagen melden. Linksom of rechtsom denk ik dat er sowieso aanvallen zullen zijn op het Syrische leger, daarmee steunen de Westerse landen terroristen die verantwoordelijk zouden zijn voor de grootste aanslagen in de VS ooit.

Sputnik

Heeft U van Assad de garantie gekregen dat hij geen chemische wapens zal inzetten?

Black

President Assad vindt de stelling dat hij ooit chemische wapens zou gebruiken compleet idioot. Punt 1 is dat niet alleen de VS maar ook de VN unaniem hebben uitgesproken dat Syrië geen chemische wapens bezit en punt 2, inzetten van chemische wapens zou de doodslag betekenen voor Syrië, geen enkel mens zou na zoveel waarschuwingen toch dit soort wapens inzetten! Westerse media schrijven in kranten dat een chemische aanval de derde op rij zou zijn echter Seymour Hersh heeft al deze vermeende aanvallen bestudeerd en kon maar 1 conclusie trekken, het waren valse vlag aanslagen waar de Syrische overheid helemaal niets mee van doen had. Assad heeft dan ook tijdens mijn 2 gesprekken met hem erop aangedrongen dat er geen enkele reden kan zijn om chemische wapens in te zetten.

Sputnik

Je bent een vocale tegenstander van de VS politiek richting Syrië. Welk deel van die politiek stuit je het meest tegen de borst?

Black

Als je terug gaat naar de bezetting van Afghanistan door Rusland zie je dat wij daar terrorisme als wapen hebben ingezet. Dat is alsof je Pandora’s doos open zet. Als de doos eenmaal open staat dan heb je hem nog niet zo snel weer dicht. De VS en de UK hebben het terror wapen meerder keren ingezet om landen te dwingen een andere overheid te kiezen, eentje die op de hand is van de VS en de UK. Als wij, de VS, succes zouden hebben gehad in Syrië dan zou El Qaida nu heersen over Syrië. Ik kan mij niet voorstellen dat het Amerikaanse volk dat wilt.

Het allerergste van de Amerikaanse buitenland politiek is dat terror geaccepteerd is als wapen. Honderden zo niet duizenden vrouwen die verkracht worden, mensen wiens hoofd publiekelijk wordt afgehakt, verbranden van mensen, etc.etc. Zolang alles maar in het voordeel is van enkele machten in het Midden Oosten zoals Saoedi Arabië en Israël dan is alles geoorloofd. Feitelijk voeren wij geen War on Terror maar wij voeren een War of Terror, wij Westerse landen zijn het immers die de terroristen steunen, financieren, oplappen in kampen en weer voorzien van nieuwe wapens om meer terreur te plegen.

Sputnik

Senator Black, U vertelde dat U opeenvolgende administraties van de VS verantwoordelijk houdt voor de destructie van Libië, Afghanistan en Irak. Denkt U dat Trump het anders zal aanpakken?

Black

Dat heb ik wel gehoopt toen president Trump Michael Flyn als Nationale Veiligheid Adviseur benoemde. Ik ken Flyn en zijn raadgevers, ze zijn mensen die vrede belangrijk vinden en wilden ook de betrekkingen met Rusland verbeteren. De Deepstate heeft flyn op een zijspoor en een havik ervoor in de plaats gezet, John Bolton, een type Mc Cain. Een goed voorbeeld van een senator die voor de Deepstate werkte. Zo zijn er meerdere op verschillende niveaus binnen de Amerikaanse samenleving en politiek. Ook hebben wij nog de talloze denktanks die betaald worden door Saoedi Arabië en de VAE, etc. Zij schrijven stukken met als doel een puppetregering plaatsen daar waar de VS dat noodzakelijk achten.

Ik zou willen dat Trump de echte macht heeft om uit te voeren wat hij beloofde zoals, betere betrekkingen met Rusland, praten met Syrië, praten met Assad. Helaas is de Deepstate erg machtig, hebben ze oneindige financiële bronnen c.q. macht.

Sputnik

Hoe denkt U zou de kwestie Idlib aangepakt moeten worden zonder interventie van terroristen dus met zo min mogelijk burgerslachtoffers?

Black

Het is belangrijk dat de mensen wereldwijd begrijpen dat Idlib bevrijd moet worden van de terroristen, zelfs voor families van terroristen want veel vrouwen zijn feitelijk slaaf van de terroristen. Het is niet ongebruikelijk dat een vrouw van haar man te horen krijgt dat ze die avond met 10 terroristen naar bed moet omdat ze zo moedig zijn geweest.

Deze mensen moeten bevrijdt worden. Dit niet doen is compleet idioot, het is alsof ze aan het einde van WO2 zouden zeggen, laten wij Berlijn maar met rust, wij gaan niet achter Hitler aan want er zouden wel eens burgers slachtoffer kunnen worden.

[Abu Mohammad] Al-Julani heeft een beloning van 10 miljoen op zijn hoofd staan, de Adolf Hitler van het terrorisme. De gedachte deze man te laten gaan, een man die terroristen aanstuurt die het normaal vinden om vrouwen en kinderen te verkrachten, de kop af te hakken, in brand te steken etc. Compleet idioot!

Geen enkel land ter wereld zou een provincie over laten aan terroristen, het is van eminent belang dat de slag om Idlib gevoerd wordt. Wat als wij deze mensen laten? Dan is het hek van de dam.

Sputnik

Kunt U iets vertellen over andere ontmoetingen in Syrië, bijvoorbeeld met de plaatselijke bevolking?

Black

Ja, ik ben naar het front geweest in Aleppo. Daar heeft een helse strijd gewoed. De terroristen werden in een hoek gedreven maar verzetten zich fel. Dit heeft duizenden levens gekost aan beide kanten. Ik stond in een gebouw dat kon uitzien over het strijdtoneel, soldaten lagen met een zandzak in gaten in de grond, klaar om te vuren. Ik waarschuwde ze voor sluipschutters want ook ik ben meerdere malen beschoten door sluipschutters. Maar ik leef nog, nog wel, misschien lukt het de scherpschutters ooit maar dan weet ik in elk geval dat ik aan de juiste kant van de strijd gesneuveld ben.

Ook heb ik het Syrische Parlement bezocht en in tegenstelling tot wat westerse mediakanalen ons doen geloven hebben vrouwen hier een behoorlijke vinger in de pap. Wat betreft vrijheid van godsdienst en bijvoorbeeld vrouwenrechten loopt Syrië voorop op alle andere Arabische landen. Vrouwen worden niet als bezit gezien zoals bijvoorbeeld in Saoedi Arabië, neen, ze zijn volledig gelijkwaardig aan de mannen. In Aleppo en Homs bezocht ik de gouverneurs van die deelgebieden, ze namen mij mee op een tour om te laten zien hoe snel de bevolking de rommel van de oorlog opgeruimd hadden, winkels zijn weer open en niets geen prulwinkeltjes, gewoon zoals bij ons!

Op bezoek bij de kerk van Maria’s ( moeder van Jesus ) riem die 59 jaar na Christus gebouwd werd vertelden ze mij hoe de terroristen op zoek waren naar de riem van Maria. Ze sloegen alles aan diggelen maar konden de riem nergens vinden. Toen ze de pastoor vroegen waar de riem was vertelde hij hen helemaal niets. Dat was voor de terroristen aanleiding genoeg om zijn hoofd eraf te hakken. De stukjes van de riem werden veilig opgeborgen, ik heb ze zelfs in handen mogen hebben, wat voor mij een enorme eer was. Sommige heilige gebouwen zijn op vreselijke wijze onteert. Eén gebouw had een afbeelding van Jesus op het plafond, haast onbereikbaar en meer dan 2000 jaar oud. De terroristen wisten toch bij dit plafond te komen om de ogen van Jesus eruit te krabben.

Dat is waar wij mee te maken hebben. Deze niets ontziende terroristen worden betaald en getraind door ons, de VS en andere westerse landen om vervolgens de ogen van Jesus uit te krabben, tuig is het!

Ik ontmoette ook de president van Libanon en zijn hulp, zij zijn verontrust over de vluchtelingensituatie in hun land. Als mensen vluchten uit Syrië krijgen ze steun van de VN, nu ze terug willen naar bevrijde gebieden krijgen ze geen enkele steun, daar hebben de VS, Westerse landen en bijvoorbeeld Saoedi Arabië voor gezorgd door druk op die organen te zetten. Mensen willen dus graag terug maar worden op deze manier tegen gehouden. Ondanks deze vreemde hulpmaatregel van de VN keerden reeds 150 duizend mensen terug naar Aleppo en 350 duizend naar Homs. Voedsel en medicijnen van het internationaal hulporgaan blijven echter uit.

Een moeder sprak mij aan, zij heeft twee kinderen die een ziekte hebben die met Amerikaanse medicijnen genezen kunnen worden. De VS verstrekt deze medicijnen niet. Welk geloof kan dit goedpraten?

Overal waar wij komen om zogenaamde de vrijheid te brengen laten wij verwoesting, dood en verderf achter. Het wordt tijd dat wij Amerika weer op het rechte pad krijgen en laten zien dat wij een fatsoenlijk en eerlijk volk kunnen zijn.

Sputnik

Meneer Black, bedankt voor het antwoorden van onze vragen.

Black

Bedankt dat ik met jullie mocht praten, ik vond het fijn. Ik ben dankbaar voor Uw interesse in wereldvrede.

Interview Sputnik audio:

https://soundcloud.com/radiosputnik/assad-made-it-quite-clear-he-wants-all-of-the-syrians-to-return-to-syria-us-senator