Verdraaid het Nos Journaal over OekraïneGisteren toch nog maar eens naar het NOS journaal gekeken. Niet om te luisteren wat ze te vertellen hadden maar om te zien hoe ze een draai geven aan de gebeurtenissen van de laatste dagen in Oekraïne.

Uitzending Journaal 2 februari 2015

De uitzending begon met, de rebellen roepen op tot mobilisatie, ze willen 100.000 man bij elkaar krijgen. Vervolgens krijgen wij de rebellenleider te zien die zelf al aan geeft dat deze mobilisatie een reactie is op een mobilisatie-oproep van Kiev. Rob Trip vervolgt met, ook het Oekraïense leger stuurt versterkingen, neen Rob, de mobilisatie van de verzetsstrijders is een reactie op de algehele mobilisatie vanuit Kiev, dat mensen onder dwang naar het front stuurt. Er wordt geen woord gesproken over de schendingen van het verdrag van Minsk van de zijde van Kiev. Er wordt een verslaggever bij gehaald die zich in Donetz bevindt, David Jan Godfroid.

David Jan rectificeert meteen even wat Trip verkeerd ( bewust ) suggereerde. Verder doet David Jan een bijzondere uitspraak. Hij zegt inderdaad dat de mobilisatie bij de rebellen een reactie is op de algehele mobilisatie van 250.000 man aan de kant van Kiev en meent dat het verzet een beetje bluft want stel dat ze 10.000 manschappen bij elkaar krijgen, is het onmogelijk deze mensen meteen van wapens te voorzien, opleiding, etc. De wapens zullen het probleem niet zo zijn want het verzet heeft net 8000 manschappen klem gezet in de Donbass die allemaal hun wapens moeten inleveren, willen ze een vrij geleide krijgen naar huis. Dit kan twee kanten op gaan. Ik vermoed dat als straks 10.000 extra manschappen bewapend en wel klaar staan aan de zijde van het verzet, het westen zal stellen dat Rusland de wapens moet hebben geleverd.

Dan komt een belangrijke spin van Rob Trip, er dient zich een ‘nieuwe’ partij aan, namelijk de VS. Hahahaha, wat een gigantische giller. Welke trip heb je genomen beste vriend? Obama overweegt om wapens te leveren aan Kiev. Overweegt….er zijn voldoende video’s die aantonen dat de VS al vanaf het begin actief betrokken is bij de strijd. Wapenleveranties via vliegtuigen waar tanks ingeladen worden en ander zwaar geschut. Wouter Zwart pikt de spin even op. Ja, de VS leverde wel al wat kleine spulletjes zoals nachtkijkers en kogelvrije vesten maar wapens nog niet. De wapens die nu geleverd zouden moeten gaan worden zijn anti raket wapens, pantserwagens, drones om te surveilleren. De eerder leveranties waren kleine leveranties omdat de Amerikanen absoluut niet bij deze oorlog betrokken wilden raken, meent Wouter Zwart nog eens te moeten stellen.

De heren praten nog even door. Als de VS wapens gaat leveren kan dit voor escalatie zorgen en wordt het een internationaal conflict, dat hebben de Amerikanen proberen te voorkomen. Tjonge, wat een ongelooflijke onzin. Het is een internationaal conflict want de EU en de VS en andere Westerse landen hebben sancties opgelegd waarmee dit een internationaal conflict werd. Dat hoeft het niet meer te worden dat was het al! Wouter Zwart gooit nog wat olie op het vuur en herhaalt nogmaals hoe de Amerikanen zich gedwongen voelen iets te ondernemen. Je had natuurlijk al de sancties maar die hebben dat Russische oorlogsapparaat totaal niet op de knieën gekregen, sterker nog vervolgt hij, die Russische hulp gaat maar door en de separatisten winnen op dit moment.

In plaats dat Rob Trip even vraagt waaruit die Russische hulp dan moet blijken neemt hij het woord weer over met, duidelijk Wouter, duidelijk? Zonder ook maar één kritische vraag te stellen en Rusland als de grote boze boeman te doen overkomen, samen met de rebellen. Dan gaan wij nog één keer terug naar David Jan, die wel eerlijk verslag probeert te doen maar zijn woorden telkens verdraaid ziet en na elke onderbreking even rectificeert wat er eerder gezegd is. Kijk, Moskou zegt dat ze geen bemoeienis hebben met deze oorlog, dat het Oekraïners zijn die tegen Oekraïners vechten. Hij zegt ook dat de Russen niet kunnen uitsluiten dat familieleden van Oekraïners meevechten maar dat Rusland niet actief aan de oorlog deelneemt. Als de VS daadwerkelijk wapens levert aan Kiev dan hebben de Russen alle reden om het verzet in het Oosten te bewapenen en dan kan het conflict inderdaad escaleren.

Ik pik bewust deze uitzending er tussen uit omdat hier overduidelijk wordt hoe de woorden van de neutrale journalist David Jan Godfroid bewust verdraaid worden waardoor Godfroid telkens genoodzaakt is de eerdere teksten te rectificeren. Rob Trip en Wouter Zwart proberen duidelijk de zwarte piet richting Rusland te schuiven maar leveren geen enkel bewijs voor hun stellingen. Sterker nog, het Oekraïense leger levert het bewijs dat er GEEN georganiseerde Russische militairen actief zijn.

Verder vergeet Rob Trip te melden dat Obama zelf toegegeven heeft dat ze wel degelijk een hele dikke vinger in die vreselijke pap hebben. Naar verluid een verspreking. Hoe komen wij dan aan deze beelden van tanks die door Oekraïense opgehaald worden in buurlanden, wie levert dan deze wapens?

natotanks voor de nazies

Oekraïne komt tanks ophalen in Tsjechië

Oeps, sorry mensen, dit heeft het journaal blijkbaar gemist!

De burger die de tweede video maakte werd aangesproken door een spoormedewerker, deze stelt vragen waarom deze trein gefotografeerd wordt en probeert de man te intimideren. Gelukkig bleef de burger koel en postte dit bewijsmateriaal van bewapening door het westen op youtube. Als deze video je nog te wazig is zou je de volgende video eens kunnen bekijken. Daar staan de rijen nieuwe tanks klaar voor de volgende aanval op burgers in oost Oekraïne die maar één ding willen, NIET onder nazievlag leven.

Ongelooflijk dat het westen dat ooit riep, dit nooit meer, en nu levende nazies wapens levert zoals ze ook doen met andere extremisten over de hele wereld, te denken valt dan aan El Qaida, IS, Boko Haaram, El Shabaab en vele andere door de CIA opgezette proxy legers die een Gladio achtig karakter hebben. Maak de bevolking bang!

In de tussentijd schrijven kranten bijna elke dag wel een keer dat Russische tanks over de grenzen rollen. Omdat ze deze beweringen niet waar kunnen maken en inmiddels weerlegt zijn door Oekraïense bevelhebbers worden wij voortdurend getrakteerd op woordspelletjes zoals, Russische vliegtuigen boven Engelse kanaal Russische bommenwerpers botsen bijna op verkeersvliegtuig. Bij navraag van deze incidenten blijkt dat de Russen zich netjes houden aan de gedragsregels zoals die al tientallen jaren gelden, ze schenden geen akkoorden en geen luchtzones maar door het woord Engels kanaal te gebruiken krijgen lezers de indruk dat de Russische vliegtuigen in Engels luchtruim vliegen, dat is dus ronduit niet waar!

Poroshenko roept dat ze het oosten gaan zuiveren, zuiveren van wat? Inwoners? De mensen in het oosten van de Oekraïne willen niet bij Rusland horen maar willen autonomiteit omdat ze het niet eens zijn met de nazie ideologieën van de huidige, door een coup aan de macht gekomen overheid in Kiev. Elke Europeaan zou zich in die situatie moeten kunnen inleven gezien WO2

Het is duidelijk. Niet alleen de NATO maar ook de media blijven liegen over de ware toedracht en oorsprong van de strijd in Oekraïne. De burgerslachtoffers lopen gestaag op. Momenteel liggen weer verschillende steden onder zwaar militair geschut zoals Grad installaties en fosfor en brand bommen. De beelden zijn afschuwelijk maar ik wil ze toch laten zien omdat onze journaals alleen Poroshenko en zijn zuiveringsriedel zendtijd geven.

fosforbommen

fosfor1

fosfor2

fosfor3

Bovenstaande foto's laten resultaten zien van het spervuur dat het Oekraiense leger op haar eigen bevolking af schiet!

Dit wordt dus nu losgelaten op een burgerbevolking in Oost Oekraïense steden die door een in verhouding kleine groep verzetsstrijders beschermt worden. Heeft de NATO dan niets geleerd van het verleden in Afghanistan en Vietnam? Je kunt niet winnen van een volk dat haar eigen bevolking en grond beschermt! Dat is waarom het verzet telkens wint en de betaalde militairen van de NATO steeds het onderspit delven. Schieten op de bevolking is dan het enige dat ze rest en dat doet de NATO samen met de Nazie regering van Kiev maar al te graag!

Omdat de rebellen hun beweegredenen niet mogen uitspreken op de westerse propagandakanelen zoals onze eigen NOS hier een video waarin uitgelegd wordt wat het verzet in het Oosten van Oekraine drijft, waar zij voor strijden. Geen wonder dat ze geen zendtijd krijgen, hier is precies hetzelfde aan de hand maar hier wordt de oorlog tegen de burgers vooralsnog enkel nog financieel gestreden, met sancties net als tegen Rusland in de vorm van belastingen, torenhoge energieprijzen, onderdrukking van het vrije woord, etc. Bovendien leeft met deze mensen mee en zal er alles aan blijven doen deze dappere burgers en soldaten te steunen.

Onderstaand filmpje laat een TV programma uit Oekraine zien waar normaal gesproken gasten aan het woord komen die Rusland van alles de schuld geven. Marc Franchetti, een overtuigd anti Putin journalist heeft echter de ballen om enkel de waarheid te spreken, zelfs als hij in het programma aangevallen wordt over zijn uitspraken.