putingaverussiabacktothepeopleAls je vandaag de krant open slaat, eender welke krant, zolang deze maar gelieerd is aan Reuters en andere wereldwijde persdiensten, lees je dat Vladimir Putin een gevaarlijke man is, iemand die de wereld op zijn kop heeft gezet. Klopt die stelling?

Om die vraag te beantwoorden zou eenieder zich eerst eens moeten verdiepen in de persoon Vladimir Putin.

Een jonge dame die ook op zoek was naar antwoorden heeft een eigen onderzoekje gedaan naar Vladimir Putin en dit in een ondertitelde video geplaatst. Mensen die liever geen video kijken kunnen ook de onderstaande tekst lezen. Die is vrijwel gelijk aan de ondertiteling maar heeft wat aanvullingen van onze hand. Wil je een mening hebben over deze man is het wel zo netjes eerst eens te kijken wie hij is, waar hij vandaan komt, wat zijn doelen zijn en wat hij tot nu toe betekent heeft voor het Russische volk en de rest van de wereld.

Vladimir Putin is opgegroeid in Sint Petersburg, hij had twee broers die hij nooit gezien heeft, zij waren voor zijn geboorte gestorven. Putin’s vader werd in de oorlog ( tegen Duitsland ) zwaar gewond en de dood van de twee zonen drukte een zware stempel op het sociale leven van het gezin. Ze waren niet rijk, leefden net als andere arbeiders in een klein flatje en wisten ondanks het oorlogstrauma de tering naar de nering te zetten. Dankzij zijn sport wist Putin zich staande te houden in een maatschappij die hard was voor elk mens. Het communisme bleek ook niet het beste systeem te zijn, dat heeft hij als geen ander ervaren.

In die tijd kon je spreken van een goede baan als je voor de overheid werkte. Putin had de ambitie om in het buitenland te werken en het liefst als geheim agent. Om dat te bereiken ging Putin rechten studeren. De geheime dienst trok hem zo omdat geheim agenten er alles voor over hadden hun doel te bereiken, precies wat Putin met zijn sport Judo bereikt had. Een ijzeren wil.

Putin komt uiteindelijk bij de geheime dienst en wordt in Dresden te werk gesteld. In de tussentijd begint het politieke landschap in Rusland sterk te veranderen. Perestrojka verzwakt het communistische land en mensen hebben honger. Overheidsbedrijven functioneren niet meer. Als Putin terug keert uit Dresden ziet ook hij dat het systeem gefaald heeft en zijn baan geen toekomst meer biedt. Hij gaat op zoek naar een andere baan. Niet alleen zijn eigen toekomst staat op het spel maar ook die van zijn twee kinderen. Zijn rechtenstudie kwam goed van pas want hiermee kon hij les gaan geven aan de universiteit. Een collega van Putin aan de universiteit, Anatoliy Sobschak, doet hem een aanbod voor de presidentiële administratie te werken. Niet snel daarna wordt Putin de grote baas van de FSB, de Russische geheime dienst. Wij bevinden ons dan in de laatste jaren van het Jeltsin tijdperk.

Jeltsin

Jeltsin, waarvan men zegt dat hij voortdurend dronken was, zo komt het ook over in de vele video’s die er destijds van hem gemaakt zijn, regeert als een echte dictator. Of het daadwerkelijk een drankprobleem was of dat hij gedrogeerd werd, wat ook regelmatig gesteld wordt, is in deze niet zo zeer van belang. Jeltsin was als was in de handen van de Westerse elite. Van alle kanten werd er ingewerkt en ingesproken op Jeltsin. Je land gaat kapot, je moet beginnen met privatiseren, zo komt er weer een geldstroom vrij in je land. Jeltsin geloofde het allemaal en begon in sneltreintempo met privatiseren van overheidsbedrijven. Terwijl Jeltsin de clown uit hing begonnen rijke westerse ondernemers en rijke Russische ondernemers met het ontmantelen van de rijkdommen van het enorme Rusland. Bedrijven die met noeste arbeid door burgers tot stand gekomen waren werden voor belachelijke bedragen van de hand gedaan. Het kapitaal van alle Russen kwam in duizeling wekkende vaart in handen van een klein groepje rijken die wij kennen als de oligarchen. In een paar jaar tijd hadden ze ongeveer 70% van alle overheidsbedrijven die er echt toe doen in hun macht. Te denken valt dan aan olie en gas bedrijven, wapenfabrieken etc. Het Westen juichte dit natuurlijk toe want met dit Rusland, dat gebroken en financieel incapabel was door de roof van de oligarchen, was geen partij meer voor de super natie Amerika. Grote oliebedrijven kregen zeggenschap in de olie en gasproductie en namen zoals Shell en Exon verschenen op de eens trotse raffinaderijen van de Sovjetunie. In 1993 bereikte de Sovjetunie haar dieptepunt. De Doema had Jeltsin te kennen gegeven dat zijn zogenaamde hervormingen ( privatiseringen ) slecht uitpakten voor het volk. Alleen de superrijken profiteerden daarvan. Jeltsin, toen al niet meer sterk genoeg om zich tijdens officiële verplichtingen zelf staande te houden liet tanks aanrukken om ze vervolgens op het parlementsgebouw te laten schieten.

Ondanks dit bruute geweld en de slachtoffers die bij de beschietingenvielen, reageerde het Westen NIET met sancties en werd Jeltsin niet als een gevaar gezien. Ze lieten het voor wat het was en gingen op dezelfde voet door, ze hadden er immers genoeg winst uit weten te slepen en Rusland is groot, heel groot en heeft nog veel meer dan alleen olie en gas. Daarnaast wilde het westen niet dat Rusland terug zou vallen in het communisme. Dat het westen en met name Duitsland in de vorm van Angela Merkel momenteel uiterst hypocriet reageren op Putin en zijn Rusland blijkt uit het feit dat Jeltsin naar Duitsland gehaald werd en de belangrijkste mediaprijs kreeg aangeboden wegens bijzondere verdiensten. Dank je de koekoek, het westen kon Rusland ongehinderd plunderen, als dat geen bijzondere diensten zijn? Probeer dat eens te zien in het licht van de huidige crisis in Oekraïne.

De oligarchen plunderden zo lang door totdat de overheid vrijwel failliet was. Vervolgens stelden zij voor leningen te verschaffen aan de overheid ( leningen met eerder gestolen kapitaal van de bevolking ) maar dan moest Jeltsin deze oligarchen politieke macht geven. Zo gebeurde het dat mensen die werkelijk niets voor de burgers in Rusland gedaan hadden belangrijke politieke functies kregen binnen de overheid van Jeltsin. Via de politiek zou de ontmanteling van de voormalige Sovjetunie en het leegzuigen van alle reserves een makkie worden.

Het was één van die oligarchen, Boris Beresowski, die de benoeming van Vladimir Putin ondersteunde. Een jonge man zonder enige ervaring die wellicht nog makkelijker te bewerken is dan Jeltsin die voortdurend in een roes verkeerde. Putin accepteerde de functie en liet de oligarchen, net als Jeltsin naar het Kremlin komen. De verwachtingen waren hoog gespannen. Maar Putin deed iets wat de oligarchen niet voor mogelijk gehouden hadden. Voor het oog van de lopende camera’s zei Putin dat vanaf nu er een andere wind zou waaien in het Kremlin en in Rusland.

Putin tijdens zijn redevoering;

‘ Het is in dit land vandaag de dag moeilijk te herkennen waar de bedrijven eindigen en de staat begint.’

Dit was een waarschuwing aan het adres van de oligarchen die Rusland al voor 75% in hun bezit hadden terwijl de burgerbevolking honger leed, de winkels leeg bleven en armoede voor elke normale burger een gegeven was. Dat hadden de oligarchen natuurlijk niet verwacht en begonnen hem via TV zenders die inmiddels ook in handen van de oligarchen waren, zwart te maken. Ze vonden dat ze iets van Putin te goed hadden, zij hadden hem immers aan de macht geholpen.

Putin beantwoordde de oligarchen met;

‘Beste mensen, wat jullie nu hebben mogen jullie houden. Het is fijn dat jullie mij gesteund hebben maar vanaf nu gaan jullie allemaal belastingen betalen over jullie vergaarde vermogen en ga niet proberen mij voor jullie karretje te spannen, dan laat ik jullie met rust. Ook jullie mediakanalen mogen jullie niet gebruiken om machtsspelletjes te spelen.’

Sommigen zullen nu zeggen, kijk, dat is censuur. En net hoe je dat bekijkt klopt dat. Putin wist dat de heren oligarchen mensen uit de weg lieten ruimen die het leegroven bemoeilijkten maar Putin was ook hoofd geweest van de geheime dienst FSB en had alle middelen om zichzelf te beschermen tegen de onwaarschijnlijke macht van het grote geld.

Ondanks dit gegeven begonnen de oligarchen via hun mediakanalen een anti Putin campagne. Ook westerse kranten deden gretig mee zoals de Bild en der Spiegel, etc. Ze schreven krantenkoppen met teksten zoals; Putin slaapt alleen in Paleizen met gouden bedden, Putin heeft grootheidswaanzin, etc. maar ook zaken zoals de oorlog in Tsjetsjenië, die gruwelijk geweest moet zijn werden hem voor de voeten gegooid om de bevolking tegen hem te doen keren. Putin wist echter via zijn geheime diensten wie de dikste vinger in de pap had in die oorlog, dat waren net de oligarchen die er een bloeiende wapenhandel hadden lopen. Een generaal die verhaal kwam halen verongelukte enkele dagen met zijn helikopter. Beresowski was woedend en zei tegen de legerleiding, wat hebben jullie gedaan, dit was een bloeiende handel. Natuurlijk wordt er geschoten maar hey, zaken zijn zaken nietwaar! Putin greep meteen in. Iemand die mij in de weg loopt die vliegt eruit. Beresowski werd opgedragen zijn aandelen van alle voormalige staatsbedrijven in te leveren en te vertrekken.

Ondanks alle kennis die zowel de Russen als ook het Westen van Beresowski hadden, dat hij een rücksichtslose crimineel is die enkel op winstbejag uit is ten koste van vele mensenlevens, kreeg Beresowski in Westerse kranten en nieuwskanalen ruime aandacht en mocht hij het verhaal verdraaien om zo het westerse publiek een spin te verkopen. Putin, die het kapitaal weer dienstbaar aan de opbouw van Rusland wilde stellen werd neer gezet als kwade megalomane gek en Beresowski als de aangeslagen onschuldige zakenman die door de mangel gehaald werd door Putin en van zijn “eerlijk” vergaarde kapitaal beroofd.

Het Westen en de Rusische maffia

Dat het westen dubbel spel speelde werd duidelijk toen een andere oligarch het aan de stok kreeg met Putin, zijn naam Chodorkowski, de rijkste man van Rusland. Hij maakte ook deel uit van de oligarchen waarmee Putin een afspraak gemaakt had. Chodorkowski, met al zijn geld viel Putin in de Doema aan en beschuldigde hem van corruptie. Putin vroeg hem verbaast hoe hij, als bewezen corrupte zakenman, deze beschuldiging durfde te uiten. Door mensen zoals u is onze bevolking aan de bedelstaf geraakt en u wilt het met mij hebben over corruptie? Verder had de oligarch zijn belastingen niet volledig betaald, zoals afgesproken en had oppositiepartijen van geld voorzien om Putin uit het ambt te kunnen zetten via lastercampagnes. Chordorkowski werd verzocht het land te verlaten maar deed dit niet, nog altijd leunende op zijn macht. Putin liet hem daarom berechten en oppakken. Chordorkowski had namelijk ook de ijdele moed gehad aandelen van Ruslands grootste oliebedrijven aan te bieden aan Westerse kopers. Daarnaast liet hij zich vlak voor zijn arrestatie regelmatig ontvallen dat hij zo rijk was dat hij de hele Doema kon omkopen inclusief alle stemmers van Rusland. Had hij zich gewoon aan zijn afspraak gehouden met Putin dan had hij nu, net als sommige andere oligarchen, nog steeds in het parlement gezeten. Er zijn nog steeds mensen die menen dat deze man onterecht in de gevangenis zit maar hoe terecht is het dan? Voorbeeld; Oli Heunis zit wegens belastingfraude van 28 miljoen in en westerse gevangenis terwijl Chodorkowski voor maar liefst 1 miljard belastingen ontdoken heeft. Ook het Europese gerechtshof was het eens met de veroordeling van Chordorkowski voor een staf van 10 jaar. In de Westerse media werd dit weer breed opgepakt en men beschuldigde Putin van machtsmisbruik terwijl aan de andere kant van de oceaan een andere topcrimineel uit hetzelfde circuit maar liefst 150 jaar gevangenisstraf kreeg. Dat was dan ook het antwoord van Putin op de berichten in westerse kranten en journaals.

De banden van Westerse overheden met de Russische maffia waar Chordorkowski deel van uitmaakte werden ineens heel erg duidelijk toen enkele Duitse prominenten waaronder niemand minder dan Angela Merkel en Hans Dietrich Genscher zich gingen bemoeien met Chordorkowski. Ze vlogen verschillende keren naar Moskou om in het geheim besprekingen te voeren over de vrijlating van de oligarch. De Westerse media deed haar best de feiten te verhullen en liet de man overkomen als slachtoffer van Putin, geen woord reppende over de criminele praktijken van deze man en welk effect dit had op de bevolking van Rusland. Putin stemde uiteindelijk toe met de vrijlating van Chordorkowski en Hans Dietrich Genscher liet de oligarch met een privé vliegtuig naar Duitsland brengen en wachtte hem persoonlijk op de luchthaven op. Waarom is hier de grote vraag, werd deze man als een koning naar Duitsland gehaald terwijl de man niet alleen door het Russische gerechtshof maar ook door het Europese veroordeeld was voor tal van zaken?

Putin en zijn harde hand

Vanaf 2004 regeerde Putin met harde hand, alles, maar dan ook alles ging via hem. In het westen werd dit gezien als dictatoriaal maar dan vraag ik jullie, hoe moet je anders een land dat vergeven is van corruptie, het grootste ter wereld is in oppervlakte, in het gareel krijgen? Om corruptie te bestrijden heb je een harde hand nodig. Is het niet een westers spreekwoord, zachte heelmeesters maken stinkende wonden?

De vraag blijft waarom het Westen zo anti Putin is? Maakt het westen zich misschien zorgen over politieke gevangenen? Dat lijkt mij sterk want als wij kijken naar de manier waarop ze in de VS met gevangenen omgaan, er zelfs duizenden hebben die niet eens een advocaat mogen spreken en zich op geen enkele andere wijze mogen verdedigen, mensen weg stoppen in de meest gruwelijke gevangenissen ter wereld zoals Abu Graib en daar nooit meer levend vandaan komen, dan kun je gerust zeggen dat het niet om de politieke gevangenen kan gaan in Rusland. Wat is dan de echte reden van de anti Putin waanzin? Sachalin 2 is het antwoord.

Toen Jeltsin nog aan de macht was en het land leeggezogen werd door de oligarchen en hun maffia heeft Jeltsin een deal gemakt met Westerse bedrijven om te financieren in olie en gas. De afspraak luidde, dat de investeringen in een aantal jaren terug verdiend worden en vanaf dat moment Rusland weer over haar eigen olie en gas kan beschikken. De deal stamde uit 1994. In 2005 deed Putin een oproep aan deze bedrijven met de vraag of ze hun investeringen al terug verdiend hadden. De westerse bedrijven speelden de bal terug en stelden dat de investering door tegenvallers, dubbele kosten etc. nog lang niet terug verdiend waren en Rusland maar elders moest kijken voor olie en gas. Dat pikte Putin niet en stopte de samenwerking en de bedrijven kwamen weer terug daar waar ze hoorden, bij het volk. Nu kon Rusland en haar bevolking profiteren van hun eigen olie en gas en dat is het grote probleem van het Westen met deze man.

Vanaf dat moment wordt door de Westerse machten en de media die hun broodheren dienen te pas en te onpas negatief geschreven over Putin.

Pussy Riot

Zelfs porno-rock bandjes die opgepakt worden omdat ze in een Russisch heiligdom en openbare plaatsen porno uitvoeren en dit kunst noemen ( zie de beelden ) worden door de Westerse media beschermd. Alsof deze dames ooit nog vrij zouden komen als ze een dergelijke vulgaire act bijvoorbeeld in de Sint Pieters Basiliek opgevoerd hadden in Rome.

Ook het megabedrijf en één van de machtigste spelers op de wereldmarkt Monsanto krijgt geen voet aan de bodem van het nieuwe Russische rijk en dat vinden de Amerikanen niet leuk. Reden te meer om nog meer olie op het vuur te gooien en de media te blijven voeden met halfslachtige verhalen zoals het gebeuren rond Pussy Riot.

Putin homohater

Natuurlijk zal de goed geconditioneerde burger meteen verder graven in de medialeugens die eerder over Putin verteld werden en het voorbeeld van de homowetgeving aanhalen. Putin is een homohater en homo’s hebben geen leven in Rusland! Was het niet Obama die dit keer op keer aanhaalde om Putin als homohater neer te zetten? Is dat diezelfde Obama die onlangs nog naar Saoedi Arabië afreisde om de net overleden koning Abdullah zijn laatste eer te bewijzen? Saoedi Arabië waar homo’s openlijk opgehangen worden enkel omdat ze homo zijn. Heeft Obama daar dan geen problemen mee? In Rusland is homofilie gewoon toegestaan. Wat niet is toegestaan is openlijke parades van halfnaakte mannen en vrouwen die willen laten zien welke geaardheid ze hebben, media die halfnaakte mensen op prime time laten zien als kinderen nog zouden kunnen kijken. Kortom, de homowetgeving van Putin is er om kinderen te beschermen tegen vuilspuiterij zoals wij dat inmiddels al gewoon zijn op nationale televisie wanneer Paul de Leeuw of iemand anders weer eens roept hoe lekker dat kontje toch is van die jonge knul, dat ze van dat sterretje wel even een rondje willen maken. Ja, daar walg ik ook van, je kunt de TV niet aanzetten of er zit wel iemand dit soort zaken te verkondigen. Zelfs in veelbekeken dansprogramma’s staan de presentatrices te geilen op de jonge knaap in strakke broek en gaat het commentaar veelal over het lichaam van deze of gene in plaats van zijn of haar prestaties. Dit in de wetenschap dat vooral kleine meisjes en jongens naar dit soort programma’s kijken. Los daarvan gebeuren in Rusland nauwelijks incidenten met homo’s en is er geen homohaat zoals in Westerse landen waar die haat dan ook nog eens openlijk getoond mag worden. In Parijs ontstonden enorme rellen toen de wetgeving voor het homohuwelijk een feit werd. Hoe kan het westen verwijten maken naar Rusland terwijl dit soort zaken daar niet voorkomen. Putin stelt heel eenvoudig dat het huwelijk en de daarbij behorende seks een privé aangelegenheid is en op geen enkele wijze gepropagandeerd dient te worden. Rusland laat geen homohuwelijk toe en dat grijpt het Westen aan om Putin als homohater neer te zetten. In totaal is het homohuwelijk in maar 14 landen ter wereld geoorloofd. Hiermee wordt duidelijk dat de homohaat van Putin niets anders is dan een middel om hem proberen zwart te maken. Hypocrisie speelt ook hier bij het Westen weer een belangrijke rol!

Wat heeft Putin bereikt voor Rusland?

Toen Putin aan de macht kam was het land één grote puinhoop, overgeleverd aan zware criminelen en oligarchen die alles te gelde wilden maken wat Rusland aan bodemschatten had. De meeste fabrieken waren gesloten omdat deze fabrieken een te laag winstpercentage opleverden voor de oligarchen. De arbeiders kwamen op straat te staan en mensen konden zich niet meer zelf voorzien van voedsel en andere elementaire levensbehoeftes. Als er niets ondernomen was zou Rusland vandaag op de lijst staan van derde wereld landen.

Putin pakte het probleem van de fabrieken één voor één aan. Letterlijk trok Putin van fabriek tot fabriek en probeerde te achterhalen waar de problemen zich voordeden om ze vervolgens op te lossen. Het meest voorkomende probleem was het sluiten om te weinig of geen winst. De oligarchen hadden immers andere belangen dan het volk eten en werk te geven. Putin ging met de bezem door de organisaties en zat vergaderingen bij van de bedrijfsverenigingen. Een uitsnede van een toespraak van Putin, gericht aan de organisatie van het bedrijf.

‘ Toen ik zei dat ik zou komen zijn jullie hier rond gesprongen als een stel kakkerlakken. Jullie egards, jullie incompetentie en jullie dwaalgeest hebben deze mensen als gijzelaars gemaakt. Het gaat om duizenden levens. Dit is absoluut niet acceptabel. Ook al wordt deze fabriek nooit jullie eigendom, ze wordt weer geopend. Hoe dan ook, we kunnen het zonder jullie doen. Hebben jullie allemaal de overeenkomst ondertekend?’

Ja, ik ben het eens met jullie dat dit behoorlijk autoritair is maar zouden jullie niet hetzelfde doen? Is de manier waarop Putin dit aanpakt niet een manier die wij allemaal zouden willen zien van onze leiders? Het geld weghalen bij de rijken en terug brengen naar de armen, de arbeiders. Is dit niet waar momenteel Syriza en Podemos over gaat?

Dat de acties m.b.t. de fabrieken geen propaganda was voor de camera’s blijkt uit de financiële cijfers van Rusland na het aantreden van Putin. Natuurlijk is er nog veel meer werk aan de winkel in Rusland en er is momenteel maar één man die dat werk bewezen aan kan, dat is Vladimir Putin. Hij heft Rusland weer op de kaart gezet en laat daarmee de VS achter zich op vrijwel alle gebieden. De hegemonie van het Westen, met name vanuit de VS is voorbij en dat zien de VS niet graag en ook de Europese landen die alles privatiseren en overdragen aan de kleine elite niet. In slechts 14 jaar tijd een land met zo’n omvang terug brengen aan de wereldtop is een bijzonder resultaat. Het lijkt sterk op wat kolonel Ghadaffi deed met Libië, ook tot grote ergernis van de VS en andere Westerse landen. Van armste land in Afrika tot rijkste land van Afrika in record tempo en hoe? Door eerlijker te zijn naar de burgers en een betere verdeling van de welvaart te promoten en uit te voeren. Ghadaffi werd dit niet in dank afgenomen en enkele jaren geleden werd op basis van een leugen Ghadaffi vermoord en het land Libië plat gegooid met Westerse bommen.

Uit alles wordt duidelijk dat het Westen niets tastbaars heeft tegen Putin, hadden ze dat wel, dan hadden de kranten bol gestaan met deze informatie. Poroshenko die momenteel de rol van president van Oekraïne mag spelen van de elite is een oligarch, het doel van het Westen is de industriële gebieden in Oekraïne in handen krijgen via Poroshenko die de rol van Jeltsin vervult in het geo -politieke spel met de naam Oekraïne. De industrie in het Oosten van Oekraïne is vele honderden miljarden waard en bovendien ligt dit gebied in de achtertuin van Putin’s Rusland. De Westerse media blijven doen waar ze goed in zijn, het dienen van hun broodheren met de dikste bankrekeningen. Elke vorm van journalistieke betrokkenheid ontbreekt, getuige de oorlog tegen Irak en Libië waar ze met het grootste gemak heel Europa en de bevolking van de VS oorlogen in gelogen hebben. Niet om humane reden zoals ze zelf altijd stellen maar om financiële redenen. En waar financieel gewin op het spel staat worden mensenlevens niet meer gewaardeerd. Dat beste mensen is het verschil tussen onze leiders en die ene koppige leider van Rusland. Eerst de bevolking, dat heeft Putin bewezen, dan de rest. Dat bewijst hij ook met de vele hulptransporten die je bijvoorbeeld uit Westerse landen zou verwachten naar de getroffen burgers van Oekraïne. Maar je hebt het zelf al meerder keren gehoord. De VS en Europa leveren wapens en ander oorlogstuig, zogenaamd alles niet dodelijk. Inmiddels hebben die niet dodelijke wapens 50.000 slachtoffers geëist in Oekraïne.

Weet u nog? De massavernietigingswapens van Irak?

Resultaat, tussen de 112.000 en 120.000 burgerslachtoffers. Alleen maar omdat de VS zich financieel bedreigd voelde omdat Sadam Hoessein zijn olie in goud wilde verhandelen i.p.v. de petrodollar. Dat was namelijk de enige echte reden voor de oorlog maar dat kon de elite niet verkopen aan het grote publiek. Dus werd een mediacampagne gestart waar bijna alle Westerse media aan mee deden die grove leugens verkochten als waarheid om de agenda van de elite glad te strijken en zo de oorlog tegen Irak te kunnen beginnen.

Net als bij het aantreden van Putin wordt hij nu ook weer voortdurend zwart gemaakt omdat hij tegen de wil in gaat van een kleine elite die absolute wereldheerschappij nastreven en Putin daar een stokje voor steekt. Luister maar eens goed wat Obama en zijn ministers over ons vertellen, ons Europeanen. Wij hebben Amerika nodig en wij moeten uitvoeren wat Amerika ons opdraagt. Momenteel voeren Merkel, die al een bedenkelijk positie bekleedt als wij de geschiedenis rondom de oligarchen erbij halen, en andere Westerse leiders, een anti campagne tegen Putin met als enige argument de Krim en de manier waarop dit stukje land definitief onder Russische invloed is gekomen. Het Westen noemt het een annexatie. Om dat te beoordelen halen wij eerst eens de definitie van een annexatie erbij.

Annexatie = Het inlijven van vreemde gebieden in de eigen staat. Al dan niet met geweld.

Allereerst was en is de Krim geen vreemd gebied voor Rusland.

Op de tweede plaats is de Krim niet met geweld binnen gehaald.

Op de derde plaats heeft de bevolking van de Krim zelf mogen stemmen over aansluiting bij Rusland en stemden met overgrote meerderheid voor aansluiting. Een recente navraag in het gebied laat zien dat nog steeds dezelfde aantallen het eens zijn met de hereniging van de Krim met Rusland.

Het gaat hier niet om een annexatie maar om een toetreding. De bevolking van de Krim heeft net als elk volk het recht op het houden van referenda. Volgens Westerse politici heeft de bevolking van de Krim dat recht niet. Waarom is volstrekt onduidelijk.

Voor de mensen die nog steeds denken dat Putin de duivel is en Obama de reddende engel en bijvoorbeeld stellen dat Rusland militairen en wapens levert aan de milities in Oost Oekraïne zeg ik. Als je dat kunt bewijzen moet je snel bellen met de VS want ze zullen je onsterfelijk rijk maken voor je informatie! Met andere woorden. Als ze bewijs hadden, dan hadden ze dat al lang geleden getoond. Ze tonen niets, dus hebben ze niets! Zo simpel is dat. Waarmee alle sancties die opgelegd zijn door de Westerse elite, niet door ONS, niets anders zijn dan een pressiemiddel om Putin in het gareel te laten lopen van deze elite en dat is nu net iets dat Putin van zijn levensdagen nooit zal doen.

Feitelijk is dit een strijd van de elite tegen de burgers. De burgers in Rusland weten dit, de burgers in Oekraïne beginnen het te begrijpen en verzetten zich dagelijks meer tegen de oorlogsretoriek van oligarch Poroshenko. Ze weigeren nog langer kinderen te leveren aan het leger en vluchten massaal de grenzen over met de buurlanden. De burgers in het Oosten maken dagelijks mee hoe raketten die door het regeringsleger afgeschoten worden op de bevolking door Poroshenko gebruikt worden als bewijs dat de Russen wapens leveren en dat de milities op burgers schieten. Het zijn echter de milities die de burgers veilig onderbrengen buiten de steden en terwijl deze evacuaties plaatsvinden schiet Poroshenko met alle denkbare middelen. De Westerse kranten doen precies dat wat ze al tientallen jaren doen, ze schrijven dat wat de elite hen opdraagt, al is het van voren tot achteren gelogen, daar malen ze blijkbaar niet om.

Het doen overkomen dat Putin ook maar iets kan veranderen aan de situatie in Oekraïne is volstrekt belachelijk. Oekraïne is een zelfstandig land. Putin heeft daar geen zeggenschap. Als het gaat over politieke invloed in Oekraïne dan zouden mensen toch nu inmiddels kunnen weten dat de VS en de rest van het Westen de coup gepland en uitgevoerd hebben, samen met het laagste tuig dat Europa en Oekraïne rijk is, nazies.

De strijd van de elite tegen de burgers woedt niet alleen in Oekraïne. Griekenland heeft net een nieuwe premier die ook van de troijka af wilt, diezelfde troijka die ook de dikste vinger in de pap heeft in Oekraïne. Ook in Spanje rept de burger zich en maakt Podemos, een soortgelijke beweging als Syriza in Griekenland, een enorme groei door en zal waarschijnlijk de grootste partij van het land worden. In andere Europese landen klinken dezelfde geluiden. In Nederland is de geldcreatie op de agenda gezet, waarmee de macht van de elite gebroken kan worden. In India heeft ook een volksbeweging die tegen corruptie en bezuinigingen is behoorlijk grond gewonnen en vertegenwoordigen nu de grootste partij in Delhi. De komende verkiezingen in India zullen bijna zeker door deze partij gewonnen worden. De Aam Aadmi partij of Gewone Man partij, lijkt eenzelfde inslag te hebben als eerder genoemde bewegingen in andere landen.

De elite heeft een gigantisch probleem en dat probleem zijn wij, nieuwsgierige mensen die hun werk beter uitvoeren dan de meeste mainstream journalisten. Wij hebben geen belangen in bedrijven, hoeven niet te schrijven wat deze of gene vindt. Wij schrijven wat wij waarnemen, checken en nog eens dubbelchecken. Daarnaast zijn wij in tegenstelling tot veel burgers wel op de hoogte van de recente geschiedenis. Weten wij welke rol bepaalde landen en elitaire groepen gespeeld hebben in de ellende van deze wereld de afgelopen honderden jaren. En hebben wij onze geschiedenis niet herschreven naar hun maatstaven. Het einde van deze illustere club superrijken die door niets en niemand gestopt konden worden blijken wel te stoppen. Het moet alleen even doorsijpelen bij de burgers over de hele wereld hoe machtig ze werkelijk zijn. Wij zijn met miljarden, zij zijn met slechts enkele duizenden.

Is Putin een gevaarlijke man? Voor de burgers van de wereld niet maar voor de elite is het de gevaarlijkste man op de planeet!

Geen annexatie maar volkerenrecht toegepast bij hereniging de Krim.

Wil je nog meer weten en uit andere bronnen horen wat wij ook al vertelden dan zijn de volgende twee video's een echte aanrader. Hier wordt in gegaan op de werkelijke reden van de bemoeienissen door de VS en andere Westerse landen.

 

De Putin interviews

Het oorspronkelijke artikel schreven wij op 11 februari 2015, vandaag 19 juni 2017 plaatsen wij als toevoeging en toetsing van ons artikel de Putin interviews hierbij. Uit de interviews kun je opmaken dat hetgeen wij schreven in 2015 klopt. De Russen willen graag samen werken met iedereen maar de westerse elite probeert uit alle macht Rusland te breken. Waarom? Omdat Rusland zich niet wil conformeren aan een idee van de westerse elite, hun Nieuwe Wereld Orde. Dat is een doorn in het oog van de elite. De massamedia wordt dagelijks ingezet om Rusland en Putin te demoniseren, waar Rusland goede daden verricht probeert de westerse elite daar een stokje voor te steken.