Jemen headerElke dag horen wij berichten over oorlogen in Syrië, Irak, Afghanistan en Oekraïne maar je hoort zelden iets over Jemen, behalve dan dat er weer eens een bombardement is geweest door Saoedi Arabië in samenwerking met de VS en de UK. Weinig mensen weten wat daar aan de hand is. De hoogste tijd dat ook die oorlog tegen de mensheid belicht wordt.

30 maart a.s. wordt Jemen precies twee jaar lang door Saoedi Arabië, de VS en de UK aangevallen. De redenatie achter de aanvallen van SA ( Saoedi Arabië ) en moordende partners is dat de gevluchte en ongewilde president van Jemen geholpen moet worden terug in het zadel te komen omdat deze de Saoedisch goed gezind was en zich hield aan lugubere afspraken die hij gemaakt heeft met de Saoedisch over de enorme olie en gasreserves die Jemen rijk is.

Jemen

Rijkdommen onder de grond in Jemen

Jemen bevat in tegenstelling tot wat veel mensen denken enorme reserves olie en gas. Daarnaast is het land rijk aan zoetwater en heeft het een geopolitieke gunstige ligging als de tweede doorvoerplek van olie naar het Westen mocht de straat van Hormuz ooit gesloten worden. Plaatsnamen om te onthouden in deze zijn, Bab-El-Mandeb, Hadramawt. Prognoses m.b.t. olie en gas voorraden beweren dat Jemen meer olie bevat dan alle omliggende landen samen. Dat maakt Jemen interessant voor o.a. SA, omdat deze hun olievoorraden zienderogen zien slinken en straks geen olie meer hebben en natuurlijk de geijkte aasgieren zoals de VS en de UK die overal ter wereld waar olievoorraden zijn met hun legers deelnemen aan gefingeerde volksopstanden en massaslachtingen. Een eventueel aan te leggen oliepijpleiding zou de gangbare omweg van olie omzeilen, SA wil deze pijpleiding aanleggen in Jemen en het transport en de macht in eigen hand houden. De Jemenieten willen de olie voor zichzelf en voor hun land exploiteren, om van Jemen een welvarend land te maken maar de VS, de UK, lees de elite heeft andere plannen.

Saleh en Hadi

Volgens de wikipedia is Jemen verwikkeld in een burgeroorlog, goh, hoe bekend klinkt ons dit in de oren. Deze keer krijgt het volk geen steun van de VS en trawanten want de Houthi’s, de partij die zich niet wil onderwerpen aan het salafisme ( wahabisme ) de Saoedische extreme Islam leer, gooien roet in het eten van de aasgieren die uit zijn op de rijkdommen van Jemen. Net als andere Arabische landen werd Jemen door een zogenaamde Arabische lente gevoerd door westerse machtsgroepen. Dit werd en wordt door de collaborerende media nog steeds als burgeroorlog aangeduid. Saleh, de meervoudig gekozen president van Jemen werd vervangen door een westers gelieerde stroman met de naam Hadi. Hadi als stroman kreeg alle steun van SA en handlangers om de bevolking die tegen hem was te onderdrukken. Dit kwam echt goed op gang in 2015 toen SA in samenwerking met de VS en de UK systematisch burgerdoelen begonnen te bestoken om het verzet te breken. Nu zijn wij twee jaar en tienduizenden slachtoffers verder en nog steeds blijven de bombardementen doorgaan terwijl de hele wereld toe kijkt. Scholen, openbare gebouwen, water en stroomvoorzieningen, noem het maar op, alles wat de burgers nodig hebben wordt kapot gegooid en menig Jemeniet wordt meegesleept in dit ongebreidelde geweld. De wereld ziet het maar doet niets!

Mooi Jemen voor de interventie-oorlog

mooi Jemen

Mooi Yemen 1

Mooi Yemen 2

Mooi Yemen 3

Mooi Jemen na het bezoek van de elite!

Mooi Jemen destructie

Mooi Jemen destructie 1

Mooi Jemen destructie 2

Verzoek aan Rusland

Op zich is het al erg zat dat massamoorden gepleegd worden over olie en/of gasvelden maar dat de media duidelijk met twee maten meten wordt uit dit verhaal overduidelijk. Daar waar de westerse wereld in bijvoorbeeld Oekraïne zogenaamd de kant van de burgers koos, kiest het westen in Jemen niet voor de wil van de burgers maar voor het grote geld. Als ze Jemen op de knietjes krijgen, een vazal op de troon kunnen zetten, is de olievoorraad van Jemen verzekerd voor westerse corporaties, lees de elite. Na twee jaar vechten tegen een ogenschijnlijk veel sterkere tegenstander zijn de Jemenieten het zat. Als verzetsstrijders zullen zij de strijd nooit opgeven, net zo min dat onze verzetsstrijders dit deden in WO2. Toch hebben de Houthi’s nog een troef achter de hand. Recentelijk hebben ze zich gewend tot president Putin van Rusland. Ze zien wat Rusland voor Syrië betekent en weten dat de Russen ook rust in hun land kunnen brengen. Dit heeft de afgelopen weken geresulteerd in een verzoek van de Houthi’s aan Putin om ze te komen helpen de orde te herstellen en hun vijanden af te schermen. Of Putin gehoor geeft aan deze oproep is nog maar zeer de vraag. Syrië is nog niet helemaal bevrijd van de terroristen die door het westen betaald en gesteund worden en ook andere partners van Rusland zoals Iran en Hezbollah willen graag een toontje meeblazen. Een verdere verwikkeling van Rusland in het Midden Oosten is momenteel in mijn ogen onverstandig. Maar Putin zou Putin niet zijn als hij later dit jaar weer eens een geweldige zet doet waarvan strategen wereldwijd watertanden. Als er een weg is om de Houthi’s te helpen dan zal Putin deze vinden. Naast weer een toekomstig sterke partner erbij te krijgen is het ook niet onhandig om een toekomstig grote olieproducent als vriend te hebben.

Diefstal door Saoedi Arabië van olie Jemen

Grove schattingen berekenen dat SA nu al zo’n 63% van de olie uit Jemen steelt en verhandelt. In samenwerking met het Franse Total wordt olie uit de aanliggende provincies gestolen en verkocht over de hele wereld. Met het geld wat SA hiermee verdient kunnen zij o.a. steeds weer nieuwe en betere wapens kopen van Engeland en de VS. Hadi heeft een afspraak ondertekend waarin hij bevestigt dat Jemen zelf niet aan de olie zal komen. Als Jemen zelf de olie zou oppompen en verkopen kunnen zij binnen enkele jaren het rijkste land ter wereld worden.

Ook in deze oorlog zijn het weer de belangen van de elite en hun corporaties die laten zien dat ze schijt hebben aan 10, 100, 1000, zelfs 100.000 burgerslachtoffers, zolang zij maar hun zin krijgen en de grondstoffen krijgen die ze willen.

De wereld staat in brand maar niet omdat mensen elkaar naar het leven staan. De wereld staat in brand omdat de elite en hun corporaties datgene wat zij willen hebben, gaan halen, waar dan ook ter wereld. En als de elite haar troepen inzet, dan weet je dat burgers niet meer tellen. Blijkbaar vinden westerse mensen dit de normaalste zaak van de wereld. Het zijn ten slotte maar wat idiote Arabieren aldaar nietwaar? Wat interesseert ons dat nu dat die mensen afgeslacht worden. Als wij straks maar op vakantie kunnen en onze heilige koe zo goedkoop mogelijk kunnen aftanken!

Je zou haast denken dat die lui in Jemen geen mensen zijn.

Zie ook: https://sputniknews.com/politics/201604061037584835-saudi-arabia-yemen-gas-oil/

            http://yournewswire.com/genocide-yemen-oil/