finding voices radio nieuwJanet Ossebaard staat in veel landen bekend als graancirkelonderzoeker en runt haar eigen website alwaar ze haar bevindingen en avonturen rondom dit geweldige fenomeen met het publiek deelt.

In 1994 raakte ik - door een bezoek aan een graancirkel bij Assen - in de ban van de graancirkels. Vanaf 1995 bracht ik al mijn zomermaanden door in Zuid-Engeland, de 'bakermat' van het fenomeen, waar ik de daar gevormde formaties bezocht en onderzocht. Ik bracht veel formaties in kaart (in Engeland, Nederland en Duitsland). Hierbij richtte ik me onder meer op het nemen van monsters t.b.v. biofysisch onderzoek, het nemen van overzichts- en detailfoto's, en het in kaart brengen van anomalieën: vreemde afwijkingen zoals de aanwezigheid van vreemde substanties, gebogen, verwrongen of afgerukte stengels en aren.

graancirkel1

Ik werkte mee aan de totstandkoming van drie videodocumentaires over de graancirkels, geproduceerd door Bert Janssen.
In 1996 verscheen "Crop Circles, What On Earth Is Going On?", in 1998 "Crop Circles, The Research" (met een update in 2000), en in 2001 "Contact": de video die een EBE-Award won als beste ufo-gerelateerde videodocumentaire tijdens het symposium en filmfestival in Laughlin, Nevada (USA).

In de zomer van 2002 nam ik deel aan een onderzoek van de Universiteit van Utrecht, waarbij door middel van infrarood thermografie pasgevormde graancirkels werden onderzocht.

Eveneens in 2002 won ik, samen met collega-onderzoeker Bert Janssen, de Frontier Award voor mijn bijdrage aan de grenswetenschappen in Nederland. Voor 2004 werd ik wederom genomineerd voor deze prijs.

graancirkel2

Begin 2008 verscheen mijn boek "Graancirkels - de meest betoverende ooit", uitgegeven in eigen beheer (Uitgeverij Benign).
Het is het eerste boek in een serie van acht over het graancirkelfenomeen. In de zomer van 2009 verscheen: "Graancirkels - het Bewijs".
Deel 3 "Graancirkels - UFOs en ETs" verschijnt in het najaar van 2012.

Daarnaast ben ik voorzitter van de Graancirkel Werkgroep Nederlanden.

Sinds een jaar of tien geef ik in eigen land en buitenland lezingen over het graancirkelfenomeen en verzorg ik ervarings- en verdiepingsdagen. Ook organiseer ik reizen naar de graancirkels in Zuid-Engeland.

Hier kunt u een korte trailer bekijken over mijn werk, met dank aan Van Mossel Media:

Luister hier naar het programma:

 

 Bezoek de website van Janet eens;

Circular site