HET BEGIN VAN EEN NIEUW TIJDPERK - HET GLOREN VAN EEN NIEUWE DAGERAAD, DE TRANSFORMATIE VAN MOEDER AARDE EN HAAR BEWONERS

 

 WIJ ZIJN VRIJ OPPT

 

 Lang leve het Internet …

Was het eeuwenoude credo ‘houd de massa dom’ en ‘geef ze brood en spelen’ hét uitgangspunt van elke, zichzelf respecterende ‘elite’ van kerk, regering, parlement, bedrijf, in onze tijd is er aan deze doelstelling weinig veranderd. Zeker, we worden dagelijks massaal overvoerd met informatie van onze ‘deskundigen’ en de media vervult haar rol van belangenbehartiger van de bestaande elite hierin met verve, doch het aloude doel ‘verdeel en heers’ heeft niets aan belang ingeboet. Was vroeger de macht duidelijker zichtbaar, in onze tijd van ‘democratie’, globalisering en relatieve welvaart is alles versluierd en is het bijna onmogelijk de werkelijke macht te zien, de macht achter de schermen van het wereldgebeuren.

Willen we werkelijk weten hoe alles in elkaar zit, hoe de wereld reilt en zeilt, wat onze werkelijke geschiedenis is, wie wij zijn, waar we naartoe gaan, dan weten we dat we via de officiële kanalen van overheid, kerk, media niets te verwachten hebben. De waarheid is verborgen achter de sluier van onze gemanipuleerde werkelijkheid. Zodra wij de werkelijke kern raken, wordt het mechanisme van ‘staatsveiligheid’ van stal gehaald om ons de mond te snoeren. Het is dan ook geen wonder dat zij het ‘terroristenverhaal’ hebben uitgevonden om ons continu onder controle te houden en zij zullen ons echt niet laten weten waartoe zij technologisch in staat zijn. En wij moeten alles maar geloven!

Gelukkig, het beeld is niet zo somber! Dankzij het Internet worden we geïnformeerd over een totaal andere werkelijkheid. Hoe bestaat het … de machten achter de sluier hebben niet kunnen voorkomen dat dit medium bij het grote publiek terecht is gekomen. Het was nooit hun bedoeling dat dit zou gebeuren. Zij hebben gefaald en de toekomst is nu aan ons!

Wat gaan we hieraan doen? Want wij zijn het zelf die het moeten doen. Er zijn geen anderen die het voor ons opknappen hoewel we op alle mogelijke manieren worden geholpen.

(Harmen Schouwerwou - 2001)