europa crisis brandCyprioten boos, Spanjaarden massaal de straat op, Portugezen massaal de straat op, Griekenland, Italië, Europa staat in brand!

 

En dat zijn wij met zijn allen schuld! Althans, dat wil de politiek en de banken ons doen geloven.

 

De problemen zouden zijn ontstaan door slechte hypotheken die wereldwijd onderling verhandeld zijn onder banken en andere financiële instellingen. Niets is minder waar! Als wij even een uitstapje maken door onze recente geschiedenis zien wij alleen al de afgelopen eeuw twee grote crises voorbij komen. Vrijwel niemand had een hypotheek en toch waren er twee gigantische crises. Niks slechte hypotheken, ( geef de burgers de schuld )neen, het is inherent aan het geldsysteem dat wij kennen, een systeem dat door zogenaamde wijze mannen, vaak georganiseerd in clubjes die op geen enkele democratische wijze tot stand gekomen zijn, verzonnen is om er zelf maximaal van te profiteren en alle kosten af te kunnen wentelen op de burgers die het systeem onder dwang moeten gebruiken omdat overheden dit omarmen.

 

Niet de burgers zijn de schuld van de verschillende crises, afgelopen eeuw en deze nieuwe eeuw, neen, de politiek en de banken die een bewust krom systeem hanteren, een systeem waarin geld uit het niets gecreëerd wordt om vervolgens tegen rente uitgeleend te worden, een systeem dat met valse truckjes op zijn plek gehouden wordt, truckjes zoals inflatiecorrectie, je reinste financiële misdaad. De inflatiecorrectie is er maar om 1 reden en dat is om ervoor te zorgen dat de verliezen die ontstaan door het bijdrukken van niet gedekt geld, te compenseren door de burgers. Zo snijd het mes aan twee kanten voor de bankiers en voor de collaborerende politici in Europa . De burgers draaien altijd voor de verliezen op en de winsten worden vanzelfsprekend opgestreken door de bankiers. Zelfs in deze barre tijden blijken de bonussen elk jaar hoger te worden, bonussen, een stimulans dus om te presteren, die deze mensen krijgen ondanks dat ze niet presteren, althans, dat denken wij. Ze krijgen deze bonussen omdat de medewerkers verdomde goed weten hoe corrupt het bankenspel is en daarvoor voldoende zwijggeld betaald dienen te krijgen.

 

Het is aan niemand uit te leggen waarom onze geldmarkt in handen is van particuliere instellingen waarbij overheden geld lenen! Een land, een overheid, een volk heeft zelf het recht om geld te creëren en tegen normale tarieven uit te lenen. Zo heeft de overheid op de eerste plaats al geen schuld aan particuliere bankiers. Alleen dat zou al heel wat schelen en de belastingen in alle landen drastisch omlaag kunnen brengen, belastingen die betaald moeten worden om dat valse geld terug te betalen inclusief rente.

Op herhaling om ons eraan te herinneren waarom mensen sterven in deze wereld, voor geld en macht!

 

Afgelopen jaar werd al heel duidelijk welke kant onze politieke leiders op willen. De premier van Griekenland wilde geen nieuwe leningen van het IMF omdat hij weet had van wat zo’n lening met een land kan doen. ( Lees Confessions of an Economic Hit Man). Waarvan nu een korte uitleg;

Bekentenissen van een economische huurmoordenaar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Confessions of an Economic Hit Man (ISBN 0452287081) is een autobiografisch boek geschreven door John Perkins, verschenen in 2004. De Nederlandse vertaling is verschenen in 2006, onder de titel: Bekentenissen van een economische huurmoordenaar (ISBN 9029563591, De Arbeiderspers).

Perkins verhaalt zijn carrière, beginnend bij adviesbedrijf Chas. T. Main, alwaar hij is gerekruteerd door de National Security Agency voor de functie van "Economic Hit Man", zoals ze zichzelf gekscherend noemen zouden, aldus Perkins. Zijn officiële functiebenaming was "Chief economist".

Naar eigen zeggen was het Perkins' taak om de politiek leiders van ontwikkelingslanden te overreden tot het aanvaarden van enorme bedragen aan ontwikkelingsgelden in de vorm van leningen via instituties als de Wereldbank, IMF en USAID. Opgezadeld met enorme schulden die de landen niet meer af konden betalen, konden deze landen vervolgens gedwongen worden hun economie open te stellen voor Amerikaanse bedrijven die grondstoffen of goedkope arbeidskrachten nodig hadden.

Indien deze plannen niet werkten, alsdus Perkins, werden de "jakhalzen" ingeschakeld: agenten die met CIA-goedkeuring probeerden een revolutie of staatsgreep te bewerkstelligen. Als dat ook niet lukte, werd er soms een aanslag gepleegd.

Perkins stelt ervan overtuigd te zijn dat Omar Torrijos, president van Panama, omkwam in een vliegtuigongeluk veroorzaakt door een bom in een cassetterecorder.

Economic hit men (EHMs) are highly paid professionals who cheat countries around the globe out of trillions of dollars. They funnel money from the World Bank, the United States Agency for International Development (USAID), and other foreign "aid" organizations into the coffers of huge corporations and the pockets of a few wealthy families who control the planet's natural resources. Their tools included fraudulent financial reports, rigged elections, payoffs, extortion, sex, and murder. They play a game as old as empire, but one that has taken on new and terrifying dimensions during this time of globalization

Zoals je kunt lezen in de verklaring van John Perkins stelt hij dat; “They funnel money from the World Bank, the United States Agency for International Developmen, and other foreign "aid" organizations into the coffers of huge corporations and the pockets of a few wealthy families who control the planet's natural resources. Their tools included fraudulent financial reports, rigged elections, payoffs, extortion, sex, and murder. They play a game as old as empire, but one that has taken on new and terrifying dimensions during this time of globalization”.

Wat Perkins hier stelt is wat wij vandaag de dag met eigen ogen mogen waarnemen. Landen krijgen zogenaamd leningen van het IMF of andere ondemocratische financiële instellingen, leningen die ze niet terug kunnen betalen, leningen die NIET in de zakken van de burgers terecht komen maar in de toch al overvulde zakken van bankiers en grote corporaties en criminele families die door politiek, de facilitaire dienst van deze elite, uit de wind gehouden worden. Neem als voorbeeld Griekenland, hoeveel geld hebben de landen van Europa gestoken in het noodlijdende land? Enorme bedragen die normaal gesproken, wanneer ingezet op de juiste wijze, binnen enkele maanden verbeteringen zouden moeten laten zien in dat land. In plaats van vooruitgang wordt echter nog meer achteruitgang geconstateerd! Waar is het geld gebleven? ( Lees nu het stukje van Perkins nog eens! ).

Het geld is verdwenen in de zakken van die mensen, de elite, die het geld helemaal niet nodig hebben maar geen genoeg kunnen krijgen. Liever zien dat 90% van de mensen in armoede leven in plaats van dit geld te delen of uit te geven waarvoor het bedoeld was, het helpen van de mensen, het helpen van de economie.

Precies dit hebben wij kunnen zien in Griekenland, Italië, Spanje, Portugal, Ierland en nu Cyprus. Je zou het haast niet geloven als je er zelf niet met je neus bovenop gestaan hebt zoals wij met zijn allen de afgelopen jaren gedaan hebben. Er komt geen stuiver bij de burger terecht. De premier van Griekenland zag het aankomen en stelde voor om eerst een referendum te houden voordat hij zou overgaan tot wat de doodsteek voor Griekenland zou worden. Dit werd door de Europese Unie gezien als hoogverraad, hoe kan een gekozen premier nu in Godsnaam een referendum voorstellen, de laatste democratische strohalm die wij nog hebben? De premier werd uit zijn functie gezet en de EU, IMF, net die instellingen die mede de ellende veroorzaakten wezen een nieuwe premier aan, eentje die de weg goed kent bij de bankiers. Griekenland is nu ten dode opgeschreven en zal mits er iets drastisch gebeurt, er nooit meer bovenop komen. Dit staat alle landen van Europa te wachten, ook wij komen aan de beurt als wij niets ondernemen en deze club criminelen, de elite en al hun handlangers zoals de politiek en de bankiers.

Vanzelfsprekend komen mensen in opstand, weliswaar extreem laat wat mij betreft maar het begint te bewegen. Cyprus is de laatste telg aan de boom van wanbetalers. De Cypriotische overheid speelt het spel der elite vanzelfsprekend mee en leent bedragen waarvan ze weten dat ze niet terug te betalen zijn. De zogenaamde troika verlang daarom extra garanties in de vorm van absurde bezuinigingen waardoor de ellende niet te overzien wordt, net als in Griekenland. De collaborerende Cypriotische overheid wil spaarrekeningen extra belasten en daarop haalden de inwoners massaal hun geld van de banken, een ware bankrun dus, en dat mag niet gebeuren dus werden de spaarrekeningen bevroren en kunnen de Cyprioten niet meer bij hun eigen geld. Misdaad van het hoogste en smerigste niveau, misdaad gepleegd, niet door terroristen in camouflagepakken maar gepleegd door terroristen in driedelige pakken, terroristen die in eigen land, net als bij ons, aanzien genieten en hoge functies bekleden.

De overheden beschermen dus op grote schaal de bankiers en daarmee de elite, slechts een klein gedeelte van de bevolking, maar laat de echte arbeiders, zij die produceren en consumeren, het land al eeuwen dienen met hun arbeid, vallen als een baksteen en belast ze daarbovenop elk jaar meer, zo zeer zelfs dat momenteel al zo’n 100.000 gezinnen hun hypotheeklasten niet meer kunnen voldoen en 1 miljoen mensen zelfs hun huur niet meer kunnen betalen. Daarnaast heb je nog honderdduizenden die andere zaken zoals de belachelijke verplichte zorgverzekering, energie of zelfs hun boodschappen niet meer kunnen betalen. Het is een kwestie van tijd tot dat de groep mensen die het niet meer trekken zo groot is dat wij het in ons dagelijks leven gaan merken. Kijk eens in de dorpen en steden om je heen. Hoeveel winkeliers sluiten de deuren, hoeveel ZZPérs gaan kapot? Je kunt er op gaan zitten wachten tot dat jij en ik ook aan de beurt zijn.

Maar er is een uitweg!

Wij moeten af van een corporatief Europa, het zijn niet de corporaties ( multinationals ) die omzet maken, zonder mensen produceren ze helemaal niets, het zijn de mensen op de werkvloer die produceren. Het zijn ook diezelfde mensen die consumeren en voor de geldstroom zorgen, daar komt geen minister of bankier aan te pas. Wij, de mensen zijn diegenen die zorgen voor de inkomsten en zorgen voor een gezonde geldstroom en handel en net die handel is gekaapt door de elite met hulp van corrupte elementen binnen overheden en de financiële wereld. It’s a Fucking long Con en wij trappen als gewillige idioten in deze zwendel en blijven braaf als makke lammeren alles betalen dat deze criminelen van ons vragen. Er lijkt niets veranderd te zijn sinds de middeleeuwen, ook daar waren het de elite die alles hadden en de arbeiders, het gepeupel  op een minimaal bestaansniveau moest leven, net genoeg te eten en te drinken. Wat de leiders zeiden werd met harde hand uitgevoerd, net als nu, de leiders leggen ons zaken op die ze NIET met ons overlegd hebben, dit terwijl ze bij ons in dienst zijn en voor die diensten een onevenredig hoog salaris ontvangen. Die lui verraden ons recht in ons gezicht en gaan voor zichzelf, voor zelfverrijking!

Enkele eeuwen geleden deden soortgelijke toestanden zich voor in Europa en werd de elite door de bevolking aangepakt. In heel Europa waren opstanden om meer vrijheden, betere voorwaarden etc. af te dwingen. Ook in Nederland werd er gedemonstreerd, al stelt de manipulatieve wikipedia dat dit niet zo is, en de vosten en andere leiders werden bang. De bevolking kreeg wat ze verlangden. Helaas heeft de elite de regels zo opgesteld dat deze later weer allemaal verdwenen en de bevolking terug bij af was, zoals wij dus nu ook.

De burgers moeten zelf het land gaan besturen, net zoals dat in IJsland gegaan is.

Een vreedzame revolutie is mogelijk, eerst moeten de handlangers van de elite weg van het pluche. Wij moeten nieuwe mensen hebben, frisse nieuwe ideeën en een compleet andere koers gaan varen. Een land moet niet gebouwd worden om corporaties, banken en elitaire families die slechts een klein deel uitmaken van de bevolking, neen, een land moet gebouwd worden om de mensen die arbeid verrichten, produceren en consumeren. Corporaties en banken zijn virtuele entiteiten die niet echt leven maar hebben meer rechten dan echte mensen, dat is compleet debiel. De rechten moeten liggen bij de burgers en daar moeten wij met zijn alleen voor onze kinderen voor gaan zorgen. Als ruim 300.000 mensen in IJsland dit af kunnen dwingen van hun leiders en de verantwoordelijken voor de crisis kunnen berechten, dan zouden wij met zijn 17 miljoen dit toch zeker kunnen. Neem daarom bij demonstraties potten en pannen mee en laat weten waar wij op uit zijn. De potten en pannen laten onze leiders weten dat wij ze niet meer willen, dat het roer hoe dan ook om gaat!

Het is tijd, het is de hoogste tijd!

Extra oproep;

Mensen die binnen hun families mensen hebben werken bij politie, leger en andere ordediensten, vraag aan hen het volk te steunen en niet de corrupte leiders. Zij krijgen hun salaris van het volk en niet van de leiders. Laat ze voelen dat uitvoeren van charges tegen de bevolking gelijk staat aan verraad aan het volk, aan hun eigen gezinnen, aan hun eigen families en aan alle Nederlanders die deze leiders zat zijn! Politie, militairen en andere ordediensten, jullie werken voor ons, niet voor virtuele entiteiten!

Momenteel wordt er aan een wet gewerkt om oproepen voor een bankrun strafbaar te stellen, dat staat in mijn ogen gelijk aan het nog meer beknotten van je vrije mening. Misschien dat een EU parlementslid het wel ongestrafd mag zeggen, dat proberen wij bij deze uit! Luister naar wat Nigel Farage vindt van het laatste voorstel van de EU aan Cyprus om aan geld te komen, stelen van spaarrekeningen.

Reacties   

# s3.amazonaws.com 04-02-2016 03:06
One particular had a longer butt that you could rest your chin on to stabilize
it, the other was shorter.

Stop by my web site - free woodworking projects toys (s3.amazonaws.com)
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# work from home data 28-10-2014 20:49
It's actually very difficult in this active life to listen news
on Television, thus I just use world wide web for that reason,
and obtain the latest news.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Wakker 2013 21-03-2013 16:35
Zeer interessant:

oppt-nederland.info/


Van klokkenluideronline geplukt:

De financiële maffia propaganda besproeit ons verstand voortdurend met een regen van leugens.

Met regelmaat zien we in de media berichten van “deskundigen” die geen bal van de Grote Crisis snappen. Zulke berichten, samen met de rest van de demagogische uitingen van de eurocraten hebben geen ander doel dan onze aandacht AFLEIDEN van de diepe afgrond waarin de fysieke economie nu steeds sneller daalt.

Nu zijn de “praatjesmakers” aan de beurt.

Overige afleidingen over de mogelijke oorzaken van de Grote Crisis:
- gebrek aan ethiek bij de bankiers
- de Chinese spaarders
- de Amerikaanse hypotheken
- een onvermijdelijkheid en kan nog eens gebeuren
- te veel regelgeving
- de aflossingsvrije hypotheken
- te weinig integratie binnen ‘Europa”
- de obsessie met winstcijfers op de korte termijn

Afleidingen over oplossingen:
- bezuinigingen
- hervormingen
- investeren
- stimuleren
- investeren in innovatie
- GIIPS landen helpen
- IMF bij betrekken
- ESM
- meer “Europa”
- een beter sociaal akkoord
etc.

Zelfs een 12 jarige kan het in 5 minuten uitleggen:

www.youtube.com/.../


Het probleem is het systeem.

Waarom pakt de main stream media deze draad dan niet op tot aan Mario Draghi toe en zijn baas bij de Fed?

= = =

DE EUROCRISIS
De Eurocrisis is hoofdzakelijk een onderdeel van twee grotere problemen:
1 Schuldencrisis
2 Bankencrisis.
De schuldencrisis kan niet begrepen worden zonder het monetaristische systeem te begrijpen.
De schuldencrisis zal aanblijven, zal zich uitbreiden en uitdiepen zolang het monetarisme aanblijft.
De bankencrisis kan niet begrepen worden zonder de uitwerking te begrijpen van de Glass-Steagall Act en de Securities Exchange Act.
De bankencrisis zal aanblijven, zal zich uitbreiden en uitdiepen zolang er geen wetgeving ingevoerd wordt met de inhoud van de Glass-Steagall Act en de Securities Exchange Act.

1 Monetarisme
Monetarisme is het geldsysteem waarin een private instelling publiek geld schept als een lening. Alles wat wij vandaag “geld” noemen is begonnen te bestaan als de hoofdsom van een lening. En als elke lening dient ook de geldschepping terugbetaald te worden als HOOFDSOM plus RENTE. Als al deze leningen afgelost zouden worden, zou het geld uit de economie verdwijnen zowel contant als giraal (elektronisch). En dan nog zou er geen geld over blijven voor de betaling van de renteverplichtingen simpelweg omdat er geen geldmassa geschept werd om dekking te geven aan de rente. Dit is de essentie van het huidige geldsysteem. Dat heet monetarisme, het is het huidige geldsysteem van de wereld en het is mathematisch onmogelijk langdurig door de economie te verdragen.

Het systeem kan niet overleven vanwege de getallen die het zelf genereert.
Het probleem is het systeem. En het systeem heeft voor wat ECB betreft twee lagen:
1. De Federal Reserve, een private wereldwijde monopolie dat geld uitgeeft alleen als lening.
2. De ECB zelf die ook een monopolie is, maar alleen voor de 17 Eurozone landen.
De Federal Reserve creëert geld met de computer zonder dekking in de fysieke economie. De ECB weigert beleidsmatig geld (ruilcapaciteit) voor de Eurozone te creëren. Bij acute liquiditeitsbehoefte, leent de ECB fiat geld van de Federal Reserve (nu voor circa 0,1%). Dit geleend geld is verder doorgeleend binnen de Eurozone bij voorkeur niet aan de overheden maar aan de banken (voor circa 2%) die verder speculeren met rente (Griekenland betaalt de banken nu ruim 25%).
Dit is monetarisme in tweevoud bij de ECB.

Oplossing: SOEVEREINE MUNT, ook bekend als systeem van NATIONAAL KREDIET
De staat (in tegenstelling tot een private entiteit) heeft de monopolie over de geldcreatie. Twee essentiële voorwaarden:
• De hele geldmassa MOET dekking hebben in de waarde van de middelen die de fysieke economie verhandelt.
• Alle wisselkoersen onder controle ter voorkoming dat de speculanten weer gaan doen wat ze altijd gedaan hebben: zich zelf verrijken ten koste van de rest en van letterlijk ALLES.

In dit geval is het geld geen schuld meer aan een private instelling, maar een KREDIET van de nationale bank (100% eigendom van de staat dus van de belastingbetaler !!!) aan de fysieke economie van het land. De staat zal dan op basis van de statistieken uit het geldverkeer vrij krediet in de economie los laten om dekking te creëren voor de uitstaande rente. Dat kan gebeuren op verschillende manieren zoals belastingverlaginen, opdrachten naar het bedrijfsleven, subsidies, etc. Bij wet mag de centrale overheid dan geen schulden meer hebben, alleen maar CREDIT. Alleen op deze manier kan het geldcircuit in balans gehouden worden.
Euro, Neuro, Zeuro of Gulden zal het niet redden in het monetarisme. Maar als soevereine munt zal de Euro uitstekend doen net als eventueel de Gulden of iets anders.
We moeten z.s.m. het monetarisme vervangen door soevereine munt.
Onderzoek: “Secret of Oz”, “Money as Debt”,”Thrive the Movie” etc.

2 Glass-Steagall Act, Securities Exchange Act

Na ruim 3 jaar voortdurende economische krimp (depressie), laat President F.D. Roosevelt twee wetten in werking treden:
a. Glass-Steagall – 1933
b. Securities Exchange Act – 1934.
De voorzieningen van deze twee wetten hebben de VS en de rest van de wereld behoed voor een nieuwe depressie voor meer dan 70 jaar. Onder de invloed van de machtige Wall Street lobby zijn deze wetten sinds de jaren ’80 stap voor stap afgebouwd. De Securities Exchange Act heeft de derivaten verboden tot in 1982. In 1999 is Glass-Steagall volledig afgeschaft door de Gramm-Leach-Bliley Act. De meest relevante uitwerking van Glass-Steagall was de separatie tussen het veilige geld (pensioenen, spaarfondsen, verzekeringsgelden) en het speculatieve kapitaal. Anders gesteld, Glass-Steagall zorgde voor een splitsing van de bankensector in nutsbanken en investeringsbanken. Na 1999 mochten de speculanten verzekeringsbuffers, pensioenfondsen en spaarbanken plunderen in hun onverzadigbare speurtocht naar meer winst. En omdat er gespeculeerd werd met derivaten, niets hiervan is ten goede gekomen van de fysieke economie. Een fenomenale bubble van een nog onbekende omvang heeft zich opgebouwd tussen 1999 en 2007. De bubble barstte in jul. 2007 en is door de overheid in de VS als een probleem pas in sep.2008 erkend. De “reddingsoperatie” (bailout) na sep. 2008 van in totaal 20 trillion US Dollar is door de speculanten gebruikt om nieuwe speculatieve vehikels te creëren en zo een bubble opbouwen van een nog grotere omvang dan in 2007 juist omdat er nog steeds geen Glass-Steagal wet bestaat om de wereld economie te behoeden voor zulke speculaties.
De “redding” voor deze nieuwe bubble zal zeker 150 trillion omvatten. De enige oplossing hiervoor is niet wat de EU en de VS proberen te doen (de speculanten “redden” met geleend geld van diezelfde speculanten), maar Glass-Steagall weer toepassen met terugwerkende kracht vanaf sep. 2008. Waarom vanaf sep. 2008 met terugwerkende kracht? Wel, omdat de omvang van de leningen voor deze “reddingsoperaties” zo groot is dat de overheden nooit meer uit de schuldenspiraal kunnen komen, de fysieke economie is op wereldschaal in coma geraakt (“death spiral”) onder het gewicht van deze schulden en de rente daarvan (“debt servicing”).
Doe je eigen research: zoek met de Search optie op www.larouchepac.com “Glass-Steagall” en “Angelides Report”.

= = =

Deze tekst is vrij voor overname op voorwaarde dat ook deze vrije overname vermeld staat.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
+1 # Wakker 2013 21-03-2013 16:30
Banken, cooperatieve overheden zijn foreclosed, dat wil zeggen er is beslag op gelegd door OPPT:


oppt-nederland.info/
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
+3 # KeZa 21-03-2013 15:55
Wat ook een mooi idee is om ieder een basisloon te geven. Alle instituten die er nu op staan om uitkeringen,... te controleren kunnen de deuren sluiten en volgens berekeningen zou men dan iedere Nederlander een basisloon kunnen geven van zo een 900 euro en men houdt er nog een dikke buit aan over die voor andere doeleinden kan gebruikt worden. Men moet wel met die 900 euro goed kunnen rondkomen en niet dat men dan nog iedere euro dient om te draaien.

Dit zorgt er dan ook voor dat mensen bewustere keuzes gaan maken naar wat ze echt nodig hebben en zo kan er ook weer meer aandacht komen voor kwaliteit ipv. kwantiteit.

Natuurlijk hoeft men dan ook niet meer te gaan werken als men wil maar de meeste willen toch nog een extra erbij verdienen en/of vervelen zich thuis en gaan dan kijken wat ze aan de maatschappij kunnen bijdragen.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# KeZa 20-03-2013 15:06
Zolang die transactiebelasting niet wordt toegepast wanneer de gewone mens met de bankkaart iets wil betalen in een winkel dan zie ik dat idee wel zitten...
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
+6 # Hans 19-03-2013 20:19
Hallo allemaal,

Helemaal mee eens dat het hoog tijd is dat we een andere koers varen.

www.deblijebank.nl / www.unitedpeople-foundation.org gaat deze zomer beginnen met een cooperatie die de functie van banken over kan nemen.

Wij willen onder andere dat creatie van geld niet meer wordt gebaseerd op schuld. Maar recht op leven en recht op werk met een eerlijke beloning. Artikel 3 en 23 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

Ook zetten we hierbij een flinke stap richting afschaffen van rente en het invoeren van een nieuw belastingsysteem.

Nu wordt arbeid en consumptie zwaar belast. Wij gaan laten zien dat de BTW volledig en belasting op arbeid behalve voor topinkomens (mensen die meer dan 4 keer minimum loon per jaar verdienen) ook afgeschaft kan worden.

Hiervoor in de plaats hanteren we 1 nieuwe belasting, namelijk een transactiebelasting met een tarief van 10% (dit is vergelijkbaar met de tiendpenning die we in Europa een lange tijd hebben gebruikt).

Deze nieuwe belasting brengt genoeg op om de kosten van de sociale zekerheid, onderwijs en gezondheidszorg, wat nu door de overheid wordt betaald te betalen.

Met deze nieuwe belasting wordt flipperen met geld / speculatief gebruik van geld zwaar belast en ontmoedigd.

Vanaf mei / juni dit jaar gaan we hier artikels over schrijven en ook met onder andere Peter Toonen de media bewerken.

Groet,
Hans
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
+1 # Nexus 19-03-2013 18:46
Precies Keza,

Ik zie ons dan ook als die paar kikkers die wel doorhebben dat ze gekookt worden en een manier zoeken om uit die pan te komen. Een kikker alleen lukt het niet maar als meerdere kikkers meedoen kunnen ze van de pan ontsnappen.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
+1 # KeZa 19-03-2013 15:41
En het is dan ook nu de kunst om uit die pot te springen voordat we ons werkelijk gaan verbranden dus maw. het is nooit te laat om kracht te zetten op die beide beentjes om zo nu eens werkelijk vooruit te komen...

Ben benieuwd 8)
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Nexus 19-03-2013 15:04
@ Keza,

Van de ene kant ben ik het met je eens van de andere kant is daar ook nog het principe van de kikker die langzaam aan de kook gebracht wordt en te laat in de gaten heeft wat er aan de hand is.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
+1 # KeZa 19-03-2013 14:51
De 'schuld' dat wij, de massa, eraan hebben is dat we het allemaal maar met geloten ogen hebben toegelaten en nu komt de modder tot aan onze voeten en beginnen we te schreeuwen maar of dit gebaar enkel de macht doet keren is nog maar de vraag...

In ieder geval zitten we allen er met de beide voetjes in en moet er een omschakeling gaan gebeuren of we verzuipen allemaal maar dat laatste is volgens de natuurwetten onmogelijk ;-)
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
+5 # jan 19-03-2013 08:01
De gewone burger die in de economische crises geen enkele schuld heeft moet aan diegeen die de rotzooi hebben gemaakt gaan betalen!!! De omgekeerde wereld. De rechtsstaat is niet meer!!!
In trouw vandaag: Er is voor ongeveer 15 miljard euro aan Russisch geld gestald bij banken op Cyprus waaronder zwartgeld en maffiageld. De eurogroep wil eigenlijk geen crimineel Russisch geld redden, maar ontkomt er niet aan in het noodplan.
Dus de gewone burger moet de russische maffia betalen; hoe gek kun je het maken.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
+6 # Joris 18-03-2013 21:56
Het Vaticaan is zo gigantisch rijk dat ze armoede in een dag uit de werled zouden kunnen helpen. Zeker met een paus die armoede predikt.

De vraag is, meent ie het ook?

Misschien wel niet:

dailymail.co.uk/.../...
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen